Onsdag morgen kom nyheten om at Petter Northug har pådratt seg en forkjølelse og må stå over NM-sprinten på Gåsbu.
– Petter ble forkjølet natt til mandag, etter at han kom hjem fra Skandinavisk cup i Piteå i Sverige. Han kan dermed ikke gå skirenn i morgen. Vi tar dag for dag, så om det blir en NM-distanse på slutten av uken, så blir det en bonus, sa Northug-trener Stig Rune Kveen til skistjernens egne nettsider.
Dermed ryker nok en mulighet til å vise seg frem før OL i PyeongChang for 32-åringen.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
– Dessverre ser vi at Northug står igjen med få muligheter til å få vist seg fram, og liten sjanse til å få kvalifisert seg til OL, sier Kveen.
– Det er veldig synd at han ikke får vise seg frem på NM-sprinten. Nå er det bare å håpe at han blir friskmeldt, og at han dermed kan gå minst ett renn i NM og verdenscuprennene i Planica, sier Eurosports langrennsekspert Åge Skinstad.
Selv om Skinstad håper 32-åringen får muligheten til å blande seg inn i OL-diskusjonen igjen, tror han ikke Northug er interessert i å dra til PyeongChang for enhver pris.
– Vi må huske at Petter ikke er interessert i å gå et OL om han ikke er i form. Han er ikke interessert i å reise til Sør-Korea som en turist. Han er like interessert i å gå fort på ski som det vi er til å se ham prestere.
Han tror ikke Northug vil ønske å ta plassen til noen som har prestert bedre i forkant av mesterskapet.
– Jeg regner ikke med at noen som går sakte ønsker å ta plassen til noen som går fortere. Hele poenget er at Petter må prestere på et nivå som er bedre enn andre norske kandidater.
Noe 32-åringen fortsatt har til gode å bevise denne sesongen.
– Hittil i år er det ingenting som tyder på at han er bedre enn de han konkurrerer med. Men det er enda tid. Nå må vi håpe at Petter blir frisk og kommer tilbake i slag.
De norske langrennsherrene har totalt 12 OL-plasser til disposisjon. Skinstad tror ikke nødvendigvis landslagsledelsen vil reise til PyeongChang med full tropp.
– Det er ikke noe dårlig plass i 12-mannstroppen. Jeg tror kanskje de ikke trenger 12 mann for å fylle alle plassene. Det betyr at om det skal være noe vits å ha med Northug, så må han vise at han kan styrke laget. Det gjør han ikke slik det ligger an nå.
Lørdag er neste NM-mulighet med 30 kilometer skiathlon, før det er klart for stafett søndag.
Om han ikke blir frisk i løpet av helgen, er verdenscuprennene i Planica 20. og 21. januar siste mulighet til å vise seg frem før OL. I Slovenia skal det gås henholdsvis sprint og 15 kilometer klassisk.
– Hva tror du Petter må prestere i Planica om NM går fløyten? Må han for eksempel komme på pallen?
– Jeg tror ikke de setter noen spesifikke grenser for hva han må prestere i Planica. Han må vise at han kan styrke laget – enkelt og greit. I OL er det fire løpere som går hver distanse – da må det se ut som du kan gjøre det bedre enn fire nordmenn i et renn. Så man kan vel si at han iallefall bør være blant de fire beste norske på hver distanse i Planica.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36