Petter Northug var ikke blant langrennsløperne som i dag ble presentert i det siste uttaket før OL i PeyongChang. Dermed blir mannen med seks OL-medaljer ikke å se i Sør-Korea.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Vinteridrettssjef Helge Bartnes, som onsdag presenterte det siste OL-uttaket sammen med toppidrettssjef Tore Øvrebø, begrunnet vrakingen av Northug med at han ikke har gått mange nok - og gode nok - renn i vinter.
– Vår vurdering går på det at han har gått veldig få skirenn, og de han har gått har ikke vært så bra. Så har han hatt lange perioder der han ikke har vært frisk. Og da er det vanskelig å se for seg at han skulle gjøre det bra i OL, sier Bartnes til Eurosport.no

– En situasjon skiforbundet ikke vil være bekjent av

Bartnes erkjenner at kommunikasjonen mellom Petter Northug og landslagssjef Vidar Løfshus denne vinteren har vært svært utfordrende. Så vanskelig at Olympiatoppen nå tar grep for å få løsnet opp i konflikten mellom de to partene.
– Ja, vi har allerede snakket om at vi skal følge opp den saken, selv om ikke Petter skal til OL. Det er ikke en optimal situasjon eller en situasjon skiforbundet vil være bekjent av, sier Bartnes til Eurosport.no
– Hva konkret skal dere gjøre?
– Det må vi ta internt, sier Bartnes.

Har unngått telefoner fra Løfshus

Eurosport.no vet at Northug har unngått å snakke direkte med Løfshus den siste tiden, og latt all kommunikasjon gå gjennom trener Stig Rune Kveen.
Bartnes bekrefter at kommunikasjonen mellom Løfshus og Northug har vært totalt fraværende den siste tiden.
– Det er klart det ikke er optimalt at det ikke er kommunikasjon mellom utøver og sportssjef. Når du takker ja til en landslagsplass, ligger det i kortene at de skal snakke sammen. Det er en spesiell situasjon, som kanskje sportssjef og trener skal svare mer på enn oss, sier han.
– Det blir en usikkerhet rundt hva som skjer. Når vi får det gjennom folk. Så det er ikke heldig, sier Bartnes.
– Når ble det bestemt at dere skulle gripe inn i konflikten?
– Dette er ting jeg vil ta internt med Vidar og landslagstreneren, svarer Bartnes.

Toppidrettssjefen: – Vært vanskelig å få rene og tydelige svar

Også toppidrettssjef Tore Øvrebø bekrefter at kommunikasjonen mellom Northug og landslagsledelsen har vært svært dårlig.
– Det har vært vanskelig å få rene, tydelige svar som har stått over tid. Det er mange forhold som har påvirker det, men sluttsumen er at det kunne vært bedre, sier Øvrebø til Eurosport.no
Han mener konflikten ikke har påvirket OL-uttaket i stor grad.
– Det har påvirket minimalt. Det som har påvirket at han har gått sakte på ski, og gått på landslaget med mange som har gått fort. Nivået er ekstremt, og når du ikke presterer da så faller du ut.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36