Scanpix

Northugs lagkamerat i strupen på landslagsledelsen: – Petter kunne vært klar for OL i desember

Northugs lagkamerat i strupen på landslagsledelsen: – Petter kunne vært klar for OL i desember

12/01/2018 15:18Oppdatert 12/01/2018 16:38

Petter Northugs treningskamerat Chris Jespersen er klar på at landslagsledelsen har motarbeidet 32-åringens ferd mot OL.

GÅSBU (Eurosport.no):

– Det var ikke snakk om han skulle vinne, spørsmålet var hvor mye han skulle vinne med. Vi var der liksom. Det er veldig kjedelig at ting er blitt som de er blitt, sier Chris Jespersen, når han får spørsmål om hvordan formen til treningskameraten Petter Northug var ved sesongstart i pressesonen etter fredagens 15 kilometer.

Bedre i Kuusamo enn på Lillehammer

Jespersen holdt ikke igjen da det nok en gang kom spørsmål om at lagkameraten ble vraket til de første verdenscuprennene i sesongen. Han mener diskusjonen om OL kunne være avklart allerede i desember.

– Jeg mener de har motarbeidet han. De kunne gitt ham muligheten i Kuusamo og da hadde han gått fort om han hadde vært frisk, vel og merke. De visste at han ikke har gått fort på Lillehammer før. Da jeg var på landslaget fikk jeg velge to renn i løpet av sesongen som jeg ville gå. Det fikk ikke Petter. Han ble tvunget til å gå på Lillehammer. De visste at han ikke har gått fort det. Jeg skjønner at han blir forbannet, forklarer Jespersen og legger til:

– Sånn som han var i oktober hadde han gått seg inn på OL-laget, det er jeg helt overbevist om. Men så blir han syk og da blir det verre.

SKUFFET: Chris Jespersen var skuffet da han gikk i mål på Gåsbu fredag.

SKUFFET: Chris Jespersen var skuffet da han gikk i mål på Gåsbu fredag. Scanpix

Hetland: – Tar ut de løperne som er friske

Landslagssjef Tor Arne Hetland hadde følgende å si til Jespersens kommentarer:

– Det får Chris stå for selv. Jeg føler at vi prøver å hjelpe Petter og alle løpere så godt vi kan.

Han sier han ønsker å se en Petter Northug i godt gammelt slag, men at det virker som om nordmannen har kommet inn i en ond sirkel der han ofte blir syk og at kroppen ikke responderer på treningen han legger ned.

På spørsmål om Northug burde fått sjansen i Kuusamo på grunn av den gode historikken der, forklarer Hetland at de hele tiden har vært tydelig med Team Northug på hvordan Petter kunne kvalifisere seg til den første verdenscuphelgen.

– Den beslutningen tok vi etter Beitostølen. Vi snakket om Petter i Val Senales og da sa vi at om han gikk på Beitostølen og viste god form, så skulle han få gå i Kuusamo. Men på Beitostølen var han syk langt ute i uka og fikk ikke trene. Da kunne dessverre ikke Petter gå i Kuusamo og var ikke i form til det. Med litt mer trening håpet vi at han skulle respondere på den og gå bra på Lillehammer, forklarer landslagssjefen.

Om det ikke blir OL på Northug er det VM neste år som er neste mesterskapsmulighet. Jespersen føler seg sikker på at Northug er motivert for det.

– Han kan ikke gi seg slik det er nå. Det inntrykket jeg har er at han ikke har tenkt å gi seg med dette, sier Jespersen.

0
0
Nyeste videoer