• Se sprinten fra Lillehammer med Eurosport Player og på Eurosport 1 fra 11:15 lørdag!
– Det han han rett i, da svarer han bra for seg, sa Tomas Northug da han fikk høre hva broren Petter synes om at han er Eurosports langrennsekspert i OL-sesongen.
Under fredagens pressekonferanse på Lillehammer var det en kortfattet, men likevel kvass Petter Northug som svarte på spørsmål fra norsk og utenlandsk presse. Der instagram-bråket mellom Northug og Skiforbundet som kom etter at han ble vraket til verdenscupåpningen i Kuusamo var det heteste temaet.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28

Kritiserer lillebrors form

31-åringen, som ikke kom med i den ti mann store troppen til Finland, kom seg derimot med i den 15 mann store troppen til Lillehammer og må levere om han skal ha noe håp i å gå verdenscuprennene i Davos og Toblach. Renn som blir svært viktige for at Northug skal komme seg til OL i Sør-Korea i februar. Der lillebroren Tomas skal være langrennsekspert.
– Det er artig at han er blitt ekspert. Jeg har ikke sett han så mye etter han begynte å jobbe på sjøen, så kanskje jeg får se ham da. Vi er i hvert fall sikret at minst en i familien er representert der nede, sier eldstemann Northug.
Langrennsstjernen har hatt med seg broren Tomas som skitester i sesongoppkjøringen og er klar på hva han mener om hvordan formen er etter han la opp som skiløper.

Må balansere rollen som bror og ekspert

– Vi har diskutert situasjonen lite. Han har nok sin klare agenda med hva han skal gjøre der. Jeg tipper han gleder seg til å stå på utsiden. Jeg har trent med ham og han har ikke så veldig mye å gjøre i sporet lengre, sier Petter Northug.
Det er denne uttalelsen som får lillebroren til å trekke på smilebåndene.
– Man kan få langt verre kommentarer fra Petter, sier Tomas til Eurosport.no.
Men han understreker at han er svært bevisst på å skille rollene som ekspert og bror om han kommer i en situasjon der han må uttale seg om brorens prestasjoner.
– Frykter du at de rollene kan skli over i hverandre?
– Nei, det gjør jeg ikke. Det handler om å klare å se to sider av samme sak og det skal jeg klare, sier han.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36