Diskusjonen rundt Petter Northug og landslagsledelsen har gått sin seiersgang i norsk presse de siste ukene. Etter å ha blitt vraket til verdenscupen i Kuusamo forrige helg, svarte Northug med en rekke Instagram-bilder hvor han på en humoristisk måte luftet sin misnøye med å bli utelatt.
Det førte til at landslagsledelsen varslet at de ville kalle Northug inn på teppet, samtidig som landslagssjef Tor Arne Hetland kalte Instagram-bildene for et grovt overtramp.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28
Denne helgen er verdenscupsirkuset på plass på Lillehammer, hvor Northug er med som en del av den nasjonale kvoten. Da 31-åringen møtte til pressekonferanse, dreide de fleste av spørsmålene seg om denne konflikten.
– Det blir godt å komme i gang. Det er alltid litt ekstra stas her på Lillehammer med fine løyper og gode forhold, sa Northug, før fokuset fort dreide seg mot Instagram og Kuusamo-vrakingen.
– Et bilde sier mer enn ord. Jeg trenger vel ikke å si så mye mer enn det, sa Northug med sitt sedvanlige skjeve smil.
På spørsmål om hva han syntes om å bli vraket til Kuusamo, valgte Northug å svare seg i korthet.
– Jeg var vel ikke helt enig, men vi ble enige om å være uenige.
Mosvik-ekspressen, som han ofte blir kalt, forklarte at innleggene var ment humoristisk, og at han ikke har viet så mye oppmerksomhet til mediekjøret de har skapt.
– Jeg ser på det som humor, og det tror jeg det fleste andre gjør også. Jeg har ikke fulgt så mye med på reaksjonene det har fått, sa han.
32-åringen mente han er godt rustet til sesonens verdenscupdebut på Lillehammer, en helg som blir ekstra viktig for mannen med to OL-gull fra Vancouver i 2010.
– Jeg har hatt gode perioder i høst som har vært oppimot der jeg har ønsket å være med tanke på form, sa han.
At resultatene i norgescupen på Gålå ikke var bedre enn det var, brydde han seg lite om.
– Det er vel der jeg har lagt på nasjonale renn de 10-15 siste årene, sa han.
Enkelte stemmer har ytret at landslagsledelsen burde legge bedre til rette for Northugs medaljesjanser i OL i PyeongChang, men hovedpersonen selv forklarte at han ikke følte seg motarbeidet.
– Jeg opplever situasjonen rundt meg som fryktelig rolig internt.
– Jeg har en god dialog med landslagsledelsen og vi har gått gjennom løpet jeg ønsker meg frem mot et OL, med både konkurranser og hovedsaklig trening. Planen min er vel noen lunde den samme som terminlisten ser ut, mente Northug.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36