Men landslagssjef Vidar Løfshus er overfor Adresseavisen klar på at han gjerne skulle sett 31-åringen i en konkurranse til helgen igjen.
– Han synes det var tungt å skulle dra dit. Det er en lang reise, og han er ikke motivert for den konkurransen. Det er ikke noen stor sak, og vi legger ikke noe prestisje i det. Det er viktig at han får bli med og bestemme selv også, sier Løfshus til avisen.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Landslagssjefen har tidligere vært svært klar på at han vil se Northug i så mange renn som mulig, derav scandinavisk cup som arrangeres i Sverige. Men dette har ikke Northug vært motivert for å gå, noe Stig Rune Kveen uttalte til flere medier i forrige uke. Dette overrasket Løfshus som mente Piteå var et viktig renn for at 31-åringen skulle kvalifisere seg til OL.
– Jeg har ikke pratet med Stig Rune. Jeg så oppslaget, og ble litt overrasket av det. Jeg regner med at Petter er motivert. Når han får summet seg litt er han nok på plass i Piteå, uttalte Løfshus til TV 2.
Les også: Ulvang kritiserer kvinnenes nedprioritering av Tour de Ski: – Vanskelig å forstå hvordan de tenker
Nyttårsaften hadde landslagssjef Arild Monsen et møte med Kveen og Northug selv i Trondheim. Der la de en plan på hvilke renn Northug skal gå med fokus på OL i PyeongChang. Der ble det klart at Northug kan velge om han vil gå til helga eller ikke, mens sprinten og eventuelle distanserenn under NM på Gåsbu blir viktige. I tillegg er han allerede tatt ut til verdenscupen i Planica uka etter.
Nå mener Løfshus Northug har fått en langt enklere vei mot OL.
– Han går færre skirenn. Hvis han gjør det godt i de få skirennene, så ligger jo OL-billetten klar. Han må bare vise at han er i slaget. Det er jo noen som er på vikende front her, så det åpner jo dørene for Petter, sier Løfshus til Adresseavisen.
I tillegg har flere av de norske herrene slitt med skuffende resultater i Tour de Ski, noe som kan medføre at konkurransen om de resterende OL-plassene er mindre hard.
Så langt er fire av de norske herrene tatt til OL i form av Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger og Martin Johnsrud Sundby. Totalt vil 20 langrennsløpere bli tatt ut, med maksimalt 12 av ett kjønn. Blant kvinnene er seks kvinner tatt ut. Med andre ord er halve troppen tatt ut før jul.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36