PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Tre av seks øvelser er gjennomført for langrennsherrene. Det gjør at det virkelig begynner å bli kritisk for enkelte av våre utøvere med tanke på å vise seg frem i PyeongChang-OL.
Sondre Turvoll Fossli, Eirik Bransdal og Pål Golberg dro hjem til Norge tidligere i uken, mens Emil Iversen og Finn Hågen Krogh har vært klare på at de neppe får muligheten igjen.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28
Den neste øvelsen for herrene er søndagens stafett. Deretter venter lagsprint på onsdag, før det avsluttes med femmil neste lørdag.
Landslagsledelsen forsøker å holde kortene tett til brystet, og ønsker ikke å avsløre hvem som går. Først lørdag ettermiddag blir det klart hvem som går stafetten.
Eurosports langrennsekspert Tomas Northug er klar på hvem han tror får gå de tre siste øvelsene:
Stafett (søndag 18. februar):
Hans Christer Holund, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo.
Northugs vurdering: Man vil ikke begynne å ta inn en ny mann som ikke har gått konkurranse ennå. De er i rennmodus og alle er i form. Med dette laget kan de fort gå ut med 20-30 sekunder før den siste etappen. Da kan Klæbo justere farten og leke med de. Jeg tror valget har vært ganske enkelt for landslagsledelsen. Sånn blir det når det er trippelt norsk på skiathlon. Den eneste usikkerheten er om det blir Holund eller Sundby på andre etappe, men jeg tror det blir Sundby. Krüger tar tredje etappe og Klæbo avslutter.
Lagsprinten (onsdag 21. februar):
Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo.
Northugs vurdering: Før mesterskapet var det ingen selvfølge. Finn Hågen Krogh er en type som jeg tror hever seg etter gjennomkjøringen med 15-kilometeren, så man har en knallgod reserveløsning. Vi er mer sikker på at Sundby er i form. Han er en allrounder-type. Han har slitt i prologer i verdenscup, men det har ikke så mye å si når det blir lagsprint. Jeg tror denne passer han veldig bra. Utfordringen er kanskje når det skal kvalifiseres til finale. Det er mange kjappe der. Men når du har Klæbo på laget er det en mann som kan veksle i den posisjonen Martin vil hele tiden.
Femmila (lørdag 24. februar):
Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og Niklas Dyrhaug.
Northugs vurdering: Tre av de sier seg selv. Det handler om form. Niklas kommer inn, og har nok hørt det for ganske lenge siden. Det er fire stykker som er glad i lange løp. Det er spennende å se hvordan Niklas har ladet opp til femmila med å være her såpass lenge uten å gå. Jeg ser for meg at det blir Didrik Tønseth som blir reserve til den. Tønseth og Dyrhaug hadde en gjennomkjøring tidligere i uken, men det hadde ikke noe med uttaket å gjøre, men mer for å forberede seg mot femmila. Det har vært et langt mesterskap frem mot det. Hvis Martin går lagsprint tror jeg det blir tøft å levere opp mot sitt beste på et så langt løp. Jeg har mest tro på Holund.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36