Svenske Expressen skriver onsdag at den svenske landslagstreneren Ole Morten Iversen etter alt å dømme har pådratt seg noroviruset, og er skjermet fra den svenske landslagstroppen.
Iversen er far til den norske herrelandslagsløperen Emil Iversen og i tillegg personlig trener for den svenske sprintstjernen Stina Nilsson.
– Nå får vi se hvordan det utvikler seg, men harn blir borte fra troppen noen dager, sier landslagslege Per Andersson til Expressen.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Andersson forteller til avisen at Iversen sannsynligvis går glipp av OLs første øvelse, 15 kilomter jaktstart med skibytte.

Frykter flere kan bli smittet

Onsdag morgen kom meldingen om at 1200 vakter var sendt bort fra OL-området etter at det ble oppdaget at flere hundre personer i området er smittet av noroviruset. Det norske landslaget innførte samtidig hilseforbud for alle utøvere.
Iversen har nå blitt flyttet vekk fra der resten av landslaget bor. Den svenske landslagslegen er redd flere i landslaget nå kan være smittet, selv om alt tyder på at ingen utøvere så langt har blitt smittet.
– Det er klart. Det er en veldig smittsom sjukdom, sier han til Expressen.
Med smittefaren som nå er i OL-byen, kan det bli aktuelt for det svenske laget å flytte friske utøvere til andre plasser.
– I førsteomgang tenker vi at vi følger planen vi har lagt. Å flytte friske utøvere på grunn av smitte er uvanlig. Det er ikke umulig at vi gjør det, men det er ikke det første vi tenker på, sier Andersson til avisen.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36