Scanpix

Løfshus slakter FIS for Johaug-behandlig: – Det er en skam

Løfshus slakter FIS for Johaug-behandling: – Det er respektløst

25/02/2018 09:53Oppdatert 25/02/2018 10:28

Landslagssjef Vidar Løfshus mener FIS har frarøvet Therese Johaug for medaljer hun ville tatt i OL.

PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):

Etter at Marit Bjøren gikk i mål og ble tidenes vinterolympier etter en maktdemonstrasjon på tremila, tok landslagssjefen et oppgjør med FIS-president Gian-Franco Kasper for måten de har behandlet Therese Johaug på.

– Det er ingenting som har opplevdes vondere de to siste årene enn at hun ikke har fått vært med, og at hun ikke har fått vært med å gå her. Den behandlingen hun har fått av FIS er respektløs, sier Løfshus til Eurosport.no

– Det er en skam at FIS har utestengt henne herfra. Jeg håper at de ser at selv om de prøvde å ta fra oss den så var vi best uansett. Det håper jeg Kasper merker seg, sier Løfshus.

Slår tilbake mot kritikken

Landslagssjefen mener FIS har frarøvet hun medaljer hun kunne fått her i OL.

De to siste sesongene har det stormet kraftig rundt Løfshus og langrennslandslaget, spesielt etter de to dopingsakene til Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug. I tillegg har de fått mye kritikk for bruken av astmamedisin på landslaget.

Nå føler landslagssjefen at resultatene i OL viser at det har klart å stå imot til tross for at mange har kjempet mot dem.

- Vi føler at vi har stått litt imot. Det har vært et vanvittig trykk de to siste årene. Det er mange som har vært litt ute etter å ta oss, men når vi tar beslutninger så tar vi beslutninger på et godt grunnlag. Det tror jeg det kan oppsummeres her, at vi har gjort mange riktige valg de to siste årene. Derfor er vi verdens beste langrennsnasjon og bidrar til at Norge er beste olympiske nasjon, forteller Løfshus.