Det virker som det aldri skal slutte å storme rundt den russiske leiren i opptakten til OL i PyeongChang. De seneste kontroversene er det landslagstrener Jurij Borodavko som står for.
Borodavko hevder at det er «mistenkelig» at langrennsprofilen Ilja Tsjernousov ikke var innblandet i saken hvor seks russiske løpere, blant dem Alexander Legkov og Maxim Vylegzhanin, ble utestengt for doping.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28
For med Legkov og Vylegzhanin ute, er det Tsjernousov som vil bli tildelt gullmedaljen på femmila i Sotsji. Og 31-åringen har ikke på noe tidspunkt erklært sin støtte til sine utestengte lagkamerater.
– Han har forholdt seg rolig av én eneste grunn - og det er fordi han selv er med i konspirasjonen. Han utleverer sine kolleger og kamerater, og nå sitter han og ler mens han venter på å få medaljen sin. Kanskje han er en av de anonyme tysterne, sier Borodavko til den russiske avisen Gazeta.
Tsjernousov fnyser av de alvorlige anklagene.
– Dette tror du jeg vet er bløff. Jeg på treningsleir, og jeg vil foretrekke å konsentrere meg om det nå.
Han får også støtte fra lokalt hold.
– Ilja betrakter lagkameratene som sine venner, og jeg kan ikke tro at han ville deltatt i noen slags konspirasjon mot dem, sier Viktor Sakarov i Tsjernousovs hjemklubb Novosibirsk.
Sakarov mener også dette ikke er tiden å komme med slike beskyldninger.
– Det er svært uheldig å prøve å undergrave en av sine største profiler, og spesielt så kort tid før et nytt OL.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36