Populære sporter
All sport
Vis alt

Langrennsprofiler skuffet over OL-uttaket: – Jeg var medaljekandidat

Eurosport
AvEurosport

Publisert 30/01/2018 klokken 14:53 GMT+1

Finn Hågen Krogh og Niklas Dyrhaug er skuffet over at de ikke får gå 30 kilometer skiathlon i OL. Sistnevnte er så langt ikke tatt ut til en eneste distanse.

Finn Hågen Krogh

Foto: Scanpix

– Jeg mener at jeg kunne vært medaljekandidat, sier Krogh til NRK om distansen der Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger og Martin Johnsrud Sundby skal representere Norge.
– Det er veldig kjedelig. Dette var hovedmålet mitt i år, og da blir man skuffet, fortsetter Krogh.

– Blir selvsagt skuffet

Løperen fra Tverrelvdalen er imidlertid tatt ut til å gå 15-kilometeren i fri teknikk litt senere i OL. Det er derimot ikke Dyrhaug, som trolig må håpe på å få gå den avsluttende femmila.
– Man vil aller helst gå. Tremila var et av de store målene mine sammen med femmila og stafetten. Man blir selvfølgelig skuffet når man ikke blir tatt ut, sier Dyrhaug til Nettavisen.
I forbindelse med uttaket sier landslagssjef Tor Arne Hetland til NTB at internasjonale resultater veier tyngst. På spørsmål om hvorvidt spurtsterke løpere som Krogh og Emil Iversen kunne vært prioritert til 30-kilometeren, svarer han følgende:

– Har ikke levert som ønsket

– Nå er vi mest interessert i å bygge opp de løperne vi har tatt ut. Emil skal gå klassisk sprint bare to dager etter skiathlon, og han skal forberede seg maksimalt til den. Finn Hågen har vært litt opp og ned og har ikke levert så bra i klassisk som vi har ønsket, sier Hetland.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame