Scanpix

Landslagssjefen smiler før «tidenes vanskeligste» OL-uttak: – Noen blir skuffet uansett

Landslagssjefen smiler før «tidenes vanskeligste» OL-uttak: – Noen blir skuffet uansett

12/01/2018 17:36Oppdatert 12/01/2018 19:07

Roar Hjelmeset må vrake minst en av fem sikre kort til ti kilometeren i OL. Det ser han på som noe positivt.

Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, en av disse vil få den skuffende beskjeden om at de er vraket til en eller flere distanser under OL i PyeongChang om en drøy måned.

– Åge er en klok mann, så det kan jeg si meg enig i. Noen blir skuffet uansett, men hvem det blir er vanskelig å si nå, sier landslagssjef Roar Hjelmeset til Eurosport.no.

– Et kvalitetsstempel

Avgjørelsen hans ble enklere da Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til en andreplass under fredagens ti kilometer under NM på Gåsbu. Kun to tideler bak Marit Bjørgen og 21 sekunder foran Ragnhild Haga.

– Jeg er glad jeg ikke skal ta ut laget. Det er ikke første øvelse i OL, så man må nok ta tiden til hjelp og se hvem som er i form. Uansett blir det minst en veldig god skiløper som ikke får gå og som hadde gått fått for hvilken som helst annen nasjon. Det er luksusen med å være fra Norge, sier Uhrenholdt Jacobsen til Eurosport.no etter rennet.

Hun mener det er et kvalitetsstempel at nordmennene kjemper så hardt om muligheten til å stille til start i OL, men er også forberedt på at det blir en stor skuffelse om hun blir vraket til distansen.

Tidenes beste reserve

Medaljene på 10 kilometeren i OL fordeles torsdag 15. februar i PyeongChang. Denne datoen har også Haga pekt seg ut. På spørsmål om hva hun anser som hennes sterkeste distanse under lekene er hun klar:

– Det er ti kilometeren, sier hun.

– Hvilke tanker gjør du deg rundt muligheten uttaket til distansen?

– Jeg tror vi får tidenes beste reserve. Det er det liten tvil om.

Bjørgen: – Ikke sikker

Løperen som sikret seg et ess når kabalen for OL-distansene skal legges ut var Bjørgen som vant fredagens renn. Likevel føler heller ikke «Langrennsdronninga» seg sikker på å få gå.

– Nei, det er jeg ikke. Vi er mange gode så vi får se hvordan det går. Jeg kommer til å sette meg ned med Roar og se på hva som er mest aktuelt for meg å gå, sier Bjørgen.

Til tross for at han står overfor det som beskrives som tidenes vanskeligste uttak til en OL-distanse, et uttak Skinstad tror han vil få kritikk for uansett hva han velger, så mener Hjelmeset det er positivt at laget er så sterkt.

– Det er en jo egentlig en hyggelig sak at vi har fem stykker som går fort. Vi skal nok få satt sammen et godt lag som kan gå fort i OL, avslutter Hjelmeset.

0
0
Nyeste videoer