LILLEHAMMER (Eurosport.no): Seks minutter og 40 sekunder etter at Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til sin femte strake verdenscupseier på Lillehammer krysset en sliten og suffet Finn-Hågen Krogh mållinja på en 49.-plass.
Dette var den siste i rekka av det Krogh vil omtale som dårlige resultater i sesongstarten. Under verdenscuprennene i Ruka endte han på 21.-plass på 15 kilometer skøyting, 30.-plass på sprinten og sjetteplass på jaktstarten. Under lørdagens sprint gikk ikke 27-åringen videre fra prologen og endte på en 44.-plass.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28

Drar til lege for å ta blodprøve

Dette av samme mann som før sesongstarten ble pekt ut som Norges ankermann under OL-stafetten av landslagssjef Tor-Arne Hetland.
– I dag skulle jeg ikke gått noen sisteetappe for å si det sånn, sier Krogh til Eurosport.no.
– Du ville gitt den videre?
– Ja.
– Til hvem da?
– Nei, Johannes går fort da, han er et sikkert kort.
Nå vil Krogh dra til lege for å få svar på hva som er galt.
– Jeg frykter at det er noe som ikke er helt som det skal være. En ting er å gå dårlige skirenn, det er noe annet å gå ekstremt dårlige skirenn som jeg gjorde i dag. Vi må finne ut hva som er galt også legger en plan ut ifra det, sier Krogh.
Han er derimot usikker på hva som har ført til at formen er så sviktende som den er. Nå vil han ha et raskt svar for å komme seg i rute igjen til mesterskapet i februar.
– Men man må ta litt forhåndsregler med å kanskje ta noen blodprøver og se litt på treningsdagboken og finne en total på hva som kan være galt, legger han til.

Landslagssjefen peker på Klæbo

Landslagssjef Tor Arne Hetland er også enig i at Klæbo peker seg ut som den heteste kandidaten til ankeretappen i OL etter lørdagens imponerende avslutning.
– Etter dette i dag så klarer vel til og med journalistene og ta ut sisteetappen. Det sier seg selv hvem som hadde gått sisteetappen hvis det hadde vært OL-stafett i morgen, sa Hetland til NTB.
– Det er Klæbo?
– Det er Klæbo. Da ville jeg selvfølgelig ha vraket Krogh. Det er sunn fornuft. Men det er en stund til februar, og vi skal bruke guttene våre godt. De skal få lov til å forberede seg maksimalt slik at de kommer hjem med mange medaljer.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36