Etter det Eurosport.no kan erfare har Petter Northug pådratt seg en forkjølelse som setter helgens NM-deltakelse i fare.
Noe Northugs trener Stig Rune Kveen bekrefter via Northugs egen nettside onsdag morgen. Også Skiforbundet bekrefter sykdommen i en pressmelding like etter kl. 9.
– Petter ble forkjølet natt til mandag, etter at han kom hjem fra Skandinavisk cup i Piteå i Sverige. Han kan dermed ikke gå skirenn i morgen. Vi tar dag for dag, så om det blir en NM-distanse på slutten av uken, så blir det en bonus, sier han.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
På 30 kilometeren i Piteå endte han til slutt på en 48. plass.
Det er svært dårlig nytt for Northug-leiren, som begynner å gå tom for matchballer å sikre OL-plassen med.
– Dessverre ser vi at Northug står igjen med få muligheter til å få vist seg fram, og liten sjanse til å få kvalifisert seg til OL, sier Kveen.
Landslagssjef Vidar Løfshus uttalte overfor TV 2 lørdag at Northug må ta seg til en sprintfinale og være med i kampen om medalje på 30 kilometeren i NM om han fortsatt skal ha håp om å ta seg til OL.
– Han må bevise noe, men han har mange matchballer fremover, sa Løfshus til VG dagen derpå det skuffende løpet i Piteå.
Om NM ryker for Northug, betyr det at hans siste matchballer ligger i verdenscupen i Planica 20. og 21. januar.
Inneværende sesong har stort sett vært en eneste lang nedtur for 32-åringen, som stadig har måttet takle tilbakeslag i kampen om å sikre seg en billett til lekene i PyeongChang.
Etter å ha vist gryende form på Trondheimsstafetten på nyttårsaften, ble Skandinavisk Cup i Piteå en ny nedtur.
Tirsdag ble det imidlertid klart at Sjur Røthe, mannen som ble foretrukket foran Northug i Tour de Ski, sannsynligvis mister OL. Det kan bidra til å øke muligheten for at de som drømmer om å se VM-kongen fra Falun på startstreken i OL om en måneds tid, likevel får muligheten til det - om han leverer i Planica.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36