Populære sporter
All sport
Vis alt

Klæbos utenomsportslige OL-høydepunkt: – Vi skrek til hverandre over gangen

Espen Blaker

Oppdatert 22/02/2018 klokken 17:30 GMT+1

Johannes Høsflot Klæbo (21) var i storform på pressekonferansen torsdag.

klæbo

Foto: Eurosport

PYEONGCHANG (Eurosport.no): Noen timer etter det ble klart at han drar hjem fra PyeongChang før lørdagens femmil, var det en smørblid Johannes Høsflot Klæbo som møtte pressen i OL-byen.
21-åringen reiser hjem med tre gull i bagasjen, men det er ikke bare de sportslige høydepunktene som sitter igjen etter oppholdet i Sør-Korea.
På spørsmål om hva som har vært det største høydepunktet utenfor løypene, måtte langrennsvidunderet tenke seg om en god stund, før han trakk på smilebåndet.
– Det høres kanskje litt rart ut, men jeg tror nesten det må være da jeg og Finn Hågen (Krogh) satt på hvert vårt hotellrom og spilte PlayStation mot hverandre. Vi skrek til hverandre over gangen, og hadde det dødsgøy, humret Klæbo.
Før han raskt legger til:
– Men det er mye man vil huske. Som for eksempel åpningsseremonien, det var stort. Likevel tror jeg det er episoden med Finn Hågen som sitter mest igjen. Det sier kanskje også litt om hvor viktig det er å ha lagkamerater man trives med og kan ha det gøy med utenom trening og konkurranser.
Etter tre gull går altså lørdagens femmil uten 21-åringen. Nå rettes fokus mot det som skal skje i Holmenkollen.
– Det hadde vært utrolig god læring å gått lørdag, men jeg føler ikke man skal stille til start i et OL for å lære. Hodet er ikke der det burde være, selv om kroppen føles OK. Da er det bedre å la de som er her for å kjempe om medaljer slippe til. Nå reiser jeg hjem, og vil heller bruke femmila i Holmenkollen for læring. Det tror jeg er en arena hvor det passer bedre, avslutter Klæbo.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame