Scanpix

Klæbo: – Helvete var løs

Klæbo: – Helvete var løs

22/02/2018 10:20Oppdatert 22/02/2018 10:34

Johannes Høsflot Klæbos OL har vært en eventyrhistorie av de sjeldne. Men veien til gullmedaljene har vært en tøff mental kamp.

PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):

Det betyr at han ender med tre gull på fire øvelser.

Resultatmessig kunne det knapt ha vært bedre. Oppladningen til hans første OL har likevel ikke vært problemfri for trønderen.

(Se hvorfor ingen andre på landslaget har tilgang til Klæbos musikk! Saken fortsetter under)

Klæbo: – Jeg var skeptisk

Søvnproblemer, sykdomsfrykt og forventningspress var bare noen av faktorene som gjorde at fokuset ikke helt var der det vanligvis pleier å være.

Det fortalte en åpenhjertig Klæbo dagen før han forlater Sør-Korea.

– Jeg var skeptisk før OL. Jeg følte jeg gikk rundt med en mental vond hals. Jeg føler spesielt at den siste uken (før OL, red. anm.) måtte jeg bare få dagene til å gå. Jeg våknet på natten og det første jeg gjorde var å kjenne om jeg hadde vondt i halsen, og det var også det siste jeg gjorde før jeg la meg, sier en ærlig Klæbo.

21-åringen utdyper hva han mener overfor Eurosport.no:

– Den siste uken før OL startet merket jeg at helvete var løs for å si det sånn. Jeg sov dårlig og det har rett og slett kostet, erkjenner han.

(Konkurrenten var plutselig tilskuer! Saken fortsetter under videoen)

– Jeg kjente at hodet ikke ville mer

Presset har ikke bare blitt skapt av de rundt gullvinneren. Klæbos egne ambisjoner har også vært en belastning.

– En ting er forventningspresset som er rundt, men man setter et forventningspress på seg selv, og man har lyst til å lykkes. Nå har jeg fått det til, og da kommer det en naturlig utladning. Jeg tror at etter tre gull her, kjente jeg at hodet ikke ville mer.

Til tross for at han brukte store deler av natten på å gruble over valget om femmila skulle gås, mener Klæbo at han var mer avslappet enn på lenge da han våknet i dag.

– I dag var vel kanskje den dagen man våkner virkelig uten å kjenne hvordan det kjennes ut, for nå vet jeg at jeg er ferdig.

Man merker at man blir sliten. Man går i en sånn boble nå, og har gått i en boble i lang tid, sier han.

Se Bjørgens rørende beskjed til sønnen: