Petter Northug ble slått ut allerede i kvartfinalen under norgescuprennet på Gålå lørdag. Fredag gikk han inn til en 17.-plass i distanserennet. Dette skjer etter en uke der 31-åringen har vært svært klar på at han var misfornøyd med å ikke bli tatt ut til verdenscupåpningen i Ruka.
Eurosports ekspertkommentator, Vibeke Skofterud, tror disse resultatene viser at det kan ha vært riktig å holde Northug hjemme.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28

Kunne fått en større skrell i Ruka

– Det var kanskje like greit at Northug gikk der (på Gålå journ.anm.) og ikke i verdenscupen, da hadde han fått en enda større skrell, sier Skofterud til Eurosport.no før hun fortsetter:
– Når det kommer til en sprint går du, uavhengig om det er verdenscup eller norgescup, alt du kan. Han gikk ikke der for å gå hurtighetsdrag, da kunne han blåst i å ha på seg startnummer. Så jeg tror det ikke var noen stor dag på Gålå. Likevel er Petter en mann man aldri kan avskrive.
Etter å ha kommet i mål på lørdagens sprint ønsket ikke Northug å snakke med media, men trener Stig Rune Kveen sa til NRK etter rennet at sykdommen som holdt 31-åringen fra Beitostølen fremdeles påvirker konkurranseformen.
– Det er litt som forventet. Han er litt seig i frasparkene. Men det er bare å jobbe videre for det som skal skje fremover, sa Kveen til NRK.

Ingenting avgjort før NM

Neste helg forflytter verdenscupen seg til Lillehammer. Der Norge har en nasjonal kvote og Northug etter all sannsynlighet for muligheten til å vise seg frem.
– Den løypa som er på Lillehammer er den løypa man kommer nærmest PyeongChang-løypa i sprint, da får vi se hva han virkelig er god for.
– Er det vinn eller forsvinn der?
– Jeg tror ikke det. Man har hele desember og januar på å komme seg i form til OL i februar. Vi må ikke avskrive noen før NM på ski har gått av stabelen.
Selv om helgens resultater har vist til at det fremdeles er en del igjen til storformen for en av Norges største langresstjerner, tror ikke Skofterud man skal legge for mye alvor i at Northug var halvannet minutt bak teten på Gålå.
– Man skal aldri avskrive Petter. Det rennet han gikk i går kan han like godt ha gått en terskeløkt, vi vet ikke hva han la i det. Så den 17.-plassen tror jeg bare vi skal stryke, legger Skofterud til.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36