– Jeg håper virkelig at dette løser seg i tilfelle jeg skulle ta medalje i OL, sier Charlotte Kalla til svenske Expressen.
Den svenske langrennsprofilen avsluttet fjorårets VM i Lahti med tre medalje, men fikk ingen bonus av det svenske skiforbundet. Nå legger hun press på eget forbund for å få en bonus i liket med sine landsmenn.
Før fjorårets sesong valgte Kalla å stå utenfor det svenske landslaget med sitt eget trenerteam, noe som skapte reaksjoner.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28

Gått glipp av 205.000 kroner i bonuser

Det svenske skiforbundet gir bonuser til løpere for gode internasjonale resultater, deriblant 50.000 svenske kroner for hver seier i verdenscupen, i tillegg til 100.000 kroner til samtlige 20 landslagsløpere. For mesterskapsgull får utøverne 150.000 kroner, 60.000 for sølv og 30.000.
Men fordi Kalla står utenfor landslaget, mener forbundet at hun ikke har noen rett på disse bonusene. Noe hun liker dårlig.
– Det føles som..det skal ikke være slik at det kun er de som tilhører et landslag som skal premieres for sine prestasjoner når man går i landslagsdrakten.
– Jeg er veldig skuffet, legger Kalla til.
Om Kalla hadde hatt den samme bonusordningen som landslaget, kunne hun kvitert ut 205.000 svenske kroner fra forrige sesong med prestasjonene i verdenscupen og i VM.
– Den avtalen vi har med Charlotte vil jeg ikke kommentere i media, sier landslagssjef Johan Sares på spørsmål fra Expressen.

– Annerledes i Norge

I Norge har vi sett en lignende konflikt da Petter Northug valgte å stå utenfor landslaget. Men i motsetning til Kalla er Northug en del av det norske bonussystemet, forklarer den norske landslagssjefen Vidar Løfshus.
– Det er ikke sånn i Norge. Petter har fått bonuser akkurat som alle andre løpere vi har hatt i mesterskap, sier Løfshus.
– Hvorfor velger det norske landslaget å gjøre det?
– Petter er en del av landslaget på den tiden av året og da skal han ha de samme rettighetene. Da spiller det ingen rolle om han har en spesialavtale resten av året.
Han ønsket ikke å kommentere hva han tenker om at Charlotte Kalla ikke har de samme rettighetene.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36