Hun overrasket mange ved å stå over verdenscupåpningen i finske Ruka. I stedet vant Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) oppskriftsmessig i norgescuprennet på Gålå.
– Slik jeg leser terminlista, er Ruka det minst viktige verdenscuprennet med tanke på OL-kvalifiseringen, og da er det lov til å være litt kynisk, sier den rutinerte landslagsløperen til Eurosport.no.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28

Ser på andre idretter

Jacobsen slo gjennom allerede som 19-åring da hun vant VM-gull i sprint. Siden da har hun brukt sommerhalvårene til å forbedre sin kapasitet og utholdenhet, men denne gangen, før OL-sesongen, har hun gjort noe annerledes. Hun har trent uttallige timer balanse.
– Heller det enn å prøve og få bedre utholdenhet og øke kapasiteten, fordi jeg er såpass gammel at jeg tror jeg har hentet ut det meste allerede, forteller 30-åringen.
Hun har brukt mye tid på å se på utøvere fra idretter som alpint, snowboard og kulekjøring som alle trener mye balanse.
– De er på et helt annet nivå enn jeg er på, men jeg følger likevel med på hva de driver med. Så er det motivasjon i seg selv å prøve og nærme seg littegrann.

Jacobsens store svakhet

Grunnen til at landslagsløperen plutselig har begynt å trene balanse, er det hun omtaler som hennes store «svakhet».
– Hvis jeg står på en speilkasse, så har jeg bare kontakt med speilet foran på foten og på hælen. Resten av foten står i lufta, så jeg må ha egne såler.
Men det er ikke bare fotstillingen hennes som ikke er som den skal.
– Kort fortalt gjør det at knærne mine går veldig innover, og jeg står egentlig aldri rett over skiene, forteller Jacobsen.
Det har hun prøvd å gjøre noe med i år. Landslagsløperen tror hun kan bli langt mer effektiv i sporet hvis hun trener opp balansen slik at kroppen klarer å stå riktig over skiene.
– Jeg har hvertfall gjort et ærlig forsøk på å ta tak i noe jeg ikke har tatt tak i før, og som kanskje ikke har vært en tradisjonell måte å trene på i langrenn. Så det er jo litt spennende.

Mangler OL-medalje

Denne sesongen blir kanskje 30-åringens siste sjanse til å sikre seg en OL-medalje. Om balansetreningen har fungert, og kan bidra til nettopp det, gjenstår å se. Første test fikk hun på Gålå etter å ha stått over den nasjonale åpningen på Beitostølen, men det er først i verdenscupen hun virkelig får kjenne effekten av den alternative oppladningen.
– Jeg føler meg allerede mer stabil teknisk, og er spent på om jeg er bedre i utforkjøringene. Det blir spennende å se i konkurranse, sier Jacobsen.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36