Høsflot Klæbo viste ingen svakhetstegn og vant oppskriftsmessig på sprinten i neste års VM-løyper i Seefeld. Lucas Chanavat fra Frankrike kom nærmest og ble nummer to. Dette ble 21-åringens niende verdenscupseier denne sesongen.

– God søknad

Emil Iversen vant sitt semifinaleheat, og endte på femteplass i konkurransen. Nå mener Eurosport-ekspert Åge Skinstad at han har gjort seg aktuell for å få gå teamsprinten i OL.
PyeongChang
– Jeg ble forkjølet på tredjerunden
24/02/2018 PÅ 09:29
– Jeg synes Iversen la inn en bra søknad for å få gå teamsprinten sammen med Johannes her, sier han.
Finn Hågen Krogh ble syk før verdenscupen i Tyskland og mistet muligheten til å overbevise om at han bør være Høsflot Klæbos makker i OL-teamsprinten.
– Martin (Johnsrud Sundby) røk i prologen og viser at han mangler litt fart. Krogh er syk og virker som et usikkert kort, sier Skinstad.

Tror ikke han får gå

Iversen har vist gryende form den siste tiden og ble kun slått av Høsflot Klæbo i sprinten i Slovenia for en uke siden.
Til tross for at han føler seg sterk, tror han ikke sannsynligheten for å få gå teamsprint i OL er stor.
– Det er vanskelig å si hvordan jeg ligger an. Men jeg tipper jeg ligger som nummer tre på lista fremdeles, sier Iversen til NRK etter målgang, og utdyper:
– Jeg har en kompis som sitter i Alta nå. Om han er i form så får nok ikke jeg gå. Men jeg skal i hvert fall være klar dersom muligheten byr seg, sier 26-åringen, og sikter til Finn Hågen Krogh.

– Iversen er aktuell

Arild Monsen forteller at teamsprint-laget ikke er tatt ut, men bekrefter at Iversen i aller høyeste grad er aktuell.
– Mange er med i kampen om den siste plassen, og jeg kan si at Emil er en av dem, sier treneren for sprintlaget til NRK.
Han forteller at landslagsledelsen ikke ønsker å stresse med uttaket.
– Teamsprinten kommer først litt ute i lekene. Vi tenker ikke så mye på teamsprinten nå, fordi vi har god tid til å avgjøre hvem som skal gå der, sier Monsen til statskanalen.
PyeongChang
Klæbo forundret da han fikk vite om konkurrentens oppførsel: – Det visste jeg ikke
18/02/2018 PÅ 16:07