GÅSBU (Eurosport.no): Det var en smilende Emil Iversen som gikk først over mållinjen under NM-stafetten på Gåsbu søndag.
– Det var veldig viktig det, som sagt er det gøy å gå ut først. Klubben har gjort mye for meg og da er det fint å gi noe tilbake. Meråker er ikke så stort, men jeg tror de fleste har fulgt med på TV. Det er mange som synes dette er veldig morsomt, og da er dette den beste måten å si takk på, sier Iversen til Eurosport.no etter rennet.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28

Lagkameratene setter krav

Sammen med Thomas Albertsen Dahlen og Jørgen Sæternes Ulvang gikk de inn til gull for Varden Meråker, klubben som skal arrangere NM neste sesong. Før den tid skal Iversen etter alt å dømme i aksjon i PyeongChang. Der tror lagkameratene at 26-åringen vil gjøre det bra.
– Vi forventer mye, han er en god skiløper, så han kan gjøre det bra om han er i form. Men vi må vente å se om han får gått noen distanser først da, sier Albertsen Dahlen.
– Hvilke distanser?
– Alt hadde vært fint. En sprint og en tremila.

Mener det er to som går bedre

Mens Iversen får høre disse ordene begynner han å glise. Han legger ikke skjul på at dette er distanser han selv mener han kan gjøre det bra på.
– Jeg har lyst til å gå alt. Men det er nok sprinten som er mest aktuell foreløpig. Det blir en sprint neste helg, og jeg skal gjøre det beste jeg kan for å kvalifisere meg. Jeg drømmer om medalje.
Men på spørsmål om hva han tenker om å gå en lagsprint er lyden en annen.
– Det hadde vært artig, men jeg er nok ikke på det laget per dags dato. Det er to veldig gode der, jeg skal være klar om jeg får tilbud, men det tror jeg blir vanskelig, sier han.
Løperne Iversen peker på er etter alt å dømme Johannes Høsflot Klæbo og Eirik Brandsdal. Sistnevnte fikk beste resultat etter Klæbo på sprinten torsdag og uttalte til Eurosport.no at han føler seg mer og mer sikker på kapre en OL-plass.

Hetland holder kortene tett til brystet

Emil Iversen gikk sprintstafett sammen med Klæbo under VM i Lahti i fjor. Det endte med at 26-åringen falt på oppløpet og tapte det som kunne vært en VM-medalje.
På spørsmål om hvilke distanser Iversen er aktuell for i OL svarer landslagssjef Tor Arne Hetland følgende:
– Han er en som er god å ha i konkurranser med avslutning, det tar vi med oss.
Både Iversen og Brandsdal reiser til Planica for å gå den siste verdenscupsprinten. Hetland vil ikke si så mye om Iversens muligheter før etter det rennet.
– Han skal gå et viktig skirenn til helgen. Etter det vet vi hvordan det ser ut med sprint. Så vi får vente til etter helga med å gi de konkrete tegnene til etter det, sier Hetland.
– Er han helt uaktuell for sprintstafett?
– Ja, men Emil kan brukes på mange forskjellige ting, smiler Hetland lurt.
Han vil ta ut distanselaget tirsdag, mens sprinterne først får svar etter neste helgs verdenscup.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36