Kommentar: Petter Northug jr. ga seg selv en dårlig 32-årsgave denne helgen. På tremila i Piteå endte Petter Northug på 48. plass og hele 5 minutter og seks sekunder etter vinneren, nordmannen Mattis Stenshagen. Sluttresultatet sier oss kanskje ikke så mye, men det gjør løpsutviklingen. Han holdt de beste i rennet i altfor kort til at vi kan nå kan være optimister på Northugs vegne. Det var rett og slett noe humørløst over det hele.
Det er stor forskjell på humøret til Petter Northug nå og da han i november i fjor spøkte om å gå med svenske farger og Tre Kronor på skidrakta i forkant av rennet Bruksvallarna. Hans stikk til svenskene skapte forutsigbart nok oppstyr i den svenske leiren. Men han stilte ikke til start fordi han ville spare seg til den offisielle sesongåpningen på Beitostølen uken etter. Lillebror Even forsvarte Northug-familiens ære og endte på en fin andreplass. Da Petter Northug trakk seg fra rennet i Bruksvallarna mente svenske kommentatorer at han opptrådte respektløst. Alt var som det skulle være.
Men nå er lite som det skal være. Selv svenskene begynner å riste oppgitt med hodet og begynner å tvile på om Northug kommer seg til OL, som starter om en måned. Man skal ikke alltid stole på dømmekraften til de på utsiden, det er ikke alltid alle der vet alt, men det er verre hvis det er noe galt med dømmekraften til Northug. Har sesongopplegget hans vært total skivebom?
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Lite har gått Petter Northugs vei denne sesongen. I de rennene han har stilt opp har han gjort det mildt sagt elendig og i tillegg har landslagsledelsen satt kjepper i hjulene for sesongopplegget til Northug selv, blant annet ved å ikke ta ham ut til Tour de Ski.
Med innsatsen i Piteå er det mange som nå begynner å tro at landslagsledelsen har tatt en riktig Northug-beslutning. Og med humøret han viste både før og etter rennet i Piteå (han svarte verken på spørsmål før eller etter rennet i Piteå) virker det som Northug har gått sur. Spørsmålet er også om han har gått lei.
Det var mye styr rundt deltagelsen i Piteå. Overfor landslagsledelsen sa han tidligere i vinter at det var utenkelig å gå Skandinavisk Cup i Piteå. Så meldte han seg på i siste liten på tremila, deretter sa han at han ikke ville gå og så stilte han til slutt allikevel opp. Og usikkerheten ble enda større.
På nyttårsaften gikk Petter Northug Strindheimstafetten blant annet i konkurranse med årets stjerneskudd Johannes Høsflot Klæbo. Klæbo hadde suveren bestetid, men etter andreetappen i stafetten, der Northug tok inn på et halvt minutt på kombinertløper Magnus Moan, uttalte Petter Northugs trener Stig Rune Kveen at vi så den gode gamle Petter. Nå ser han mer ut som en utbrent nyttårsrakett.
Morsomhetene er borte og det ser ut som Petter Northug nå innser at han har kniven på strupen. Nå er det ikke tidligere meritter som gjelder lenger, men kun resultater i de to kommende helgene: Sprinten og et av distanserennene i NM på Gåsbu neste helg og i verdenscupen i Planica 20.-21. januar.
Slik det ser ut nå virker det mer som et spørsmål om Northug fortsetter som langrennsløper eller ikke, enn om han blir å se i OL om en måned.​
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36