Populære sporter
All sport
Vis alt

Historisk hat trick for Super-Dario – Norge med OL-medalje nummer 500: –Helt vilt

Oppdatert 16/02/2018 klokken 09:19 GMT+1

Dario Cologna forsvarte OL-gullet på 15 km, mens Simen Hegstad Krüger tok historisk medalje for Norge. Det føltes som en seier for Lyn-utøveren.

Simen Hegstad Krüger

Foto: Scanpix

Dario Cologna var i en klasse for seg på 15 km fredag.
Ingen kunne hamle opp med 31-åringen i sporet og dermed gikk sveitseren inn til et nytt OL-gull på distansen. Cologna vant også distansen i Sotsji i 2014 (klassisk) og i Vancouver (fri teknikk) i 2010.

Ekte hat trick: – Helt vilt

En historisk trippel og ekte hat trick av årets vinner av Tour de Ski.
– Det er helt fantastisk. Han er veldig god til å prikke inn formen og presterer på riktig tidspunkt. Vi så at det var mye spekulasjon, ingen hadde vunnet Tour de Ski og vunnet OL, men han viser at det går an å prikke inn formen flere tider i sesongen, sier Eurosports ekspert Åge Skinstad.
– Dette er helt, helt vilt. Han er en mann i form, kommenterte Jan Christian Bjørn.
Saken fortsetter under videoen:
Simen Hegstad Krüger leverte et nytt bra løp, men kunne ikke hamle opp med Cologna. Nordmannen var 18,3 sekunder bak gullvinneren. Sølvet er Norges medalje nummer 500 i OL-sammenheng.
Denis Spitsov tok bronsen, mens gullforbannelsen fortsetter for Martin Johnsrud Sundby som ble nummer fire. Hans Christer Holund ble nummer seks.
Finn Hågen Krogh åpnet sterkt, men det holdt ikke helt inn for nordmannen som ble nummer 18.

– Dario var i en annen liga

Med sølv på 15-kilometeren sikret Hegstad Krüger sin andre medalje gjennom lekene, etter gullet han tok på skiatlonen søndag. Selv om han ikke tok steget helt øverst på pallen fredag, føltes sølvmedaljen som gull for Lyn-gutten.
– Det ble et bikkjeslagsmål om sølv og bronse. Jeg skjønte ganske tidlig at det var sølvet man kjempet for i dag, for Dario var i en helt annen liga. Det han leverte i dag er enormt sterkt, sier Hegstad Krüger til Eurosport.
Derfor føltes andreplassen som en triumf likevel.
– Sølvmedaljen føltes som gull i dag. Dette var utrolig moro, sier han.
24-åringen forteller at han har hatt fokus på å nullstille etter søndagens gull-bragd.
– Jeg er glad for at det var noen dager mellom løpene. Jeg trengte litt tid for å få nullstilt hodet og beina, men var veldig fit for fight før start i dag, sier Hegstad Krüger.
Saken fortsetter under videoen:

Norges OL-medalje nummer 500

Simen Hegstad Krüger leverte et nytt bra løp, men kunne altså ikke hamle opp med Cologna. Nordmannen var 18,3 sekunder bak gullvinneren. Sølvet er Norges medalje nummer 500 i OL-sammenheng.
Denis Spitsov tok bronsen, mens gullforbannelsen fortsetter for Martin Johnsrud Sundby som ble nummer fire. Hans Christer Holund ble nummer seks.
Det var en dypt skuffet Johnsrud Sundby som stilte til intervju etter målgang.
– Dette er nok en følelse som vil være vond å hanskes med utover kvelden. Det er superkjipt å havne utenfor pallen når man er så utrolig nære, sier Johnsrud Sundby til Eurosport.
Saken oppdateres!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame