Dario Cologna var i en klasse for seg på 15 km fredag.
Ingen kunne hamle opp med 31-åringen i sporet og dermed gikk sveitseren inn til et nytt OL-gull på distansen. Cologna vant også distansen i Sotsji i 2014 (klassisk) og i Vancouver (fri teknikk) i 2010.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28

Ekte hat trick: – Helt vilt

En historisk trippel og ekte hat trick av årets vinner av Tour de Ski.
– Det er helt fantastisk. Han er veldig god til å prikke inn formen og presterer på riktig tidspunkt. Vi så at det var mye spekulasjon, ingen hadde vunnet Tour de Ski og vunnet OL, men han viser at det går an å prikke inn formen flere tider i sesongen, sier Eurosports ekspert Åge Skinstad.
– Dette er helt, helt vilt. Han er en mann i form, kommenterte Jan Christian Bjørn.
Saken fortsetter under videoen:
Simen Hegstad Krüger leverte et nytt bra løp, men kunne ikke hamle opp med Cologna. Nordmannen var 18,3 sekunder bak gullvinneren. Sølvet er Norges medalje nummer 500 i OL-sammenheng.
Denis Spitsov tok bronsen, mens gullforbannelsen fortsetter for Martin Johnsrud Sundby som ble nummer fire. Hans Christer Holund ble nummer seks.
Finn Hågen Krogh åpnet sterkt, men det holdt ikke helt inn for nordmannen som ble nummer 18.

– Dario var i en annen liga

Med sølv på 15-kilometeren sikret Hegstad Krüger sin andre medalje gjennom lekene, etter gullet han tok på skiatlonen søndag. Selv om han ikke tok steget helt øverst på pallen fredag, føltes sølvmedaljen som gull for Lyn-gutten.
– Det ble et bikkjeslagsmål om sølv og bronse. Jeg skjønte ganske tidlig at det var sølvet man kjempet for i dag, for Dario var i en helt annen liga. Det han leverte i dag er enormt sterkt, sier Hegstad Krüger til Eurosport.
Derfor føltes andreplassen som en triumf likevel.
– Sølvmedaljen føltes som gull i dag. Dette var utrolig moro, sier han.
24-åringen forteller at han har hatt fokus på å nullstille etter søndagens gull-bragd.
– Jeg er glad for at det var noen dager mellom løpene. Jeg trengte litt tid for å få nullstilt hodet og beina, men var veldig fit for fight før start i dag, sier Hegstad Krüger.
Saken fortsetter under videoen:

Norges OL-medalje nummer 500

Simen Hegstad Krüger leverte et nytt bra løp, men kunne altså ikke hamle opp med Cologna. Nordmannen var 18,3 sekunder bak gullvinneren. Sølvet er Norges medalje nummer 500 i OL-sammenheng.
Denis Spitsov tok bronsen, mens gullforbannelsen fortsetter for Martin Johnsrud Sundby som ble nummer fire. Hans Christer Holund ble nummer seks.
Det var en dypt skuffet Johnsrud Sundby som stilte til intervju etter målgang.
– Dette er nok en følelse som vil være vond å hanskes med utover kvelden. Det er superkjipt å havne utenfor pallen når man er så utrolig nære, sier Johnsrud Sundby til Eurosport.
Saken oppdateres!
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36