LILLEHAMMER (Eurosport.no):
– Jeg er kjempefornøyd med dagen i dag. Jeg viser at jeg er å regne med når det er klassisk sprint, selv om jeg ikke var god nok til å kjempe om pallen.
Det sier Emil Iversen etter at han imponerte på Lillehammer med en plass i finaleheatet. Riktignok kunne han ikke gjøre noe med Johannes Høsflot Klæbo, men 26-åringen tar med seg mye positivt fra rennet i OL-byen.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28
– Jeg er ikke veldig langt unna, og har en veldig god avslutning i kvart-, semi- og finale. Det mangler litt fart ut fra start. Jeg er veldig på rett spor fra Kuusamo. Nå har jeg egentlig ganske tro på at jeg kan kjempe om en medalje i OL hvis jeg kan henge med til siste halvdel, sier han til Eurosport.no.

Hevdet han ikke skulle til OL

Holdningen er en helt annen enn den han viste for en uke siden. Da hevdet han blant annet til TV 2 at han ikke skulle gå i OL.
– Det er altfor mange gode nordmenn, sa han da.
Nå er det nærmest som om det er en ny person som er på plass på Lillehammer.
Landslagsløperen smilte bredt og tok seg god tid til presse og håpefulle fans som ventet på en autograf eller en selfie.
En litt mer avslappende oppladning og lave skuldre kan være noe av årsaken til den nye optimismen.
– Jeg har spilt Playstation denne uken. Det funket greit. Jeg får bare fortsette å spille, humrer han.
– Er det suksessoppskriften?
– Det er noen som gjør det bedre enn meg her. Kanskje de ikke spiller, sier han, og sikter til Klæbo som var i en klasse for seg.

– Tar ut meg selv til OL

Iversen har gang på gang slaktet sin egen innsats etter det han mener er skuffende prestasjoner, blant annet i Finland forrige helg.
– Jeg overdriver litt i ny og ne. Jeg var litt skuffet. Da var det på plass å refse seg selv. I ettertid ser jeg at det kanskje ikke var så ille som jeg skulle ha det til. Jeg har vært blid og fornøyd denne uken, forsikrer han.
– Hjelper det å være brutal mot deg selv?
– Jeg liker det. Det har alltid vært sånn. Høyt oppe og langt nede.
– Du sa du ikke skulle til OL?
– Nå tar jeg meg selv ut til OL. Neste helg kan det hende jeg vraker meg selv, så det er ingen som vet, ler han.

Tomas Northug: – Et godt tegn

Eurosports langrennsekspert Tomas Northug var også til stede på Lillehammer, men denne gangen for å følge sine tidligere landslagskompiser- og venninner fra den andre siden. Verdenscupvinneren fra Otepää i 2015 mener en sprudlende Iversen er et resultat av at 26-åringen lykkes i sporet.
– Han er som han pleier å være. Han disser seg selv når ting ikke går veien. Jeg tolker det som et godt tegn, sier Northug.
– I dag var han i godt humør, og han er en sånn type som kan delta på flere distanser. Da er det godt for han å gjøre en god sprint. Det er der han har sin største sjanse til å ta medalje.
Northug mener han fremstår som et av Norges sikreste kort til OL i februar.
– Allround-messig er det egentlig det. Han kan gå det meste. Han er poteten i laget per dags dato med en forse i sprint.

Hevder lagkompis er OL-klar

Iversen er klar på at han ønsker så mange vinnersjanser som mulig i PyeongChang.
– Jeg har lyst til å gå alt jeg får lov til, sier han, og presiserer at han ikke er den første som er «tatt ut» i OL-troppen:
– Nei, Finn Hågen ble tatt ut. Så jeg er andremann, flirer han, og sikter til at Krogh ble nevnt som ankermann av landslagsledelsen allerede i høst.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36