Populære sporter
All sport
Vis alt

Her blir Klæbo inspirert av lillebror minutter før gullrennet

Eirik Fure

Oppdatert 21/02/2018 klokken 18:02 GMT+1

Johannes Høsflot Klæbo tok onsdag sitt tredje OL-gull. 21-åringen takker lillebroren for at han kom i rett stemning til start.

Klæbo

Foto: Eurosport

PYEONGCHANG (Eurosport.no): Johannes Høsflot Klæbo var igjen i en egen klasse i PyeongChang onsdag. Sammen med Martin Johnsrud Sundby sikret de et nytt norsk gull på suverent vis.
Riktignok ikke så suverent at Klæbo rakk å ta med det norske flagget inn på oppløpet slik han gjorde på stafetten. Faktisk rakk han ikke engang å tenke på det.
– Jeg var så stiv på slutten i dag at jeg tenkte jeg bare måtte komme meg fortest mulig til mål. Det var fryktelig vondt. Jeg rakk ikke å tenke på det, smiler han til Eurosport.no etter målgang.
Klæbo har virkelig funnet gullformen i Sør-Korea, og har gått til topps på sprint, stafett og senest lagsprint.
Saken fortsetter under videoen

Klæbo: – Jeg tror han setter pris på det

Enkelte la kanskje merke til måten 21-åringen gikk rundt i målområdet før start med store hodetelefoner. Det var ikke en hvilken som helst spilleliste han hørte på. Musikken var laget av lillebror Ola Høsflot Klæbo.
– Jeg har en bror som lager litt musikk, så det går stort sett i mikser som han har laget. Det er ikke noe annet enn det altså, smiler Klæbo.
– Det må være kult for ham at du hører på det før du tar OL-gull?
– Jeg tror han setter pris på det. Han jobber hardt og står på. Han står og lager musikken jeg hører på, det tror jeg han setter pris på. Jeg synes i hvert fall at det funker.
– Hva slags musikk går det i?
– Det er alt mulig rart. Han sitter og lager musikk på «padden» sin og styrer, så der møter du alt mulig, forteller Klæbo.
– Det er rett og slett en gulloppskrift?
– For min del har det vært det, smiler han.

– Enn så lenge er den min

Så langt er det ingen andre på landslaget som har fått tilgang til det som tilsynelatende er en gulloppskrift.
– Enn så lenge er den min. Vi får se om den skal ut noen plass etter hvert, sier Klæbo.
Trolig vil han lytte til den samme musikken før lørdagens femmil. Klæbo har tidligere fortalt at han ønsker å gå distansen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame