PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Midt under stafett erfarte NRK at Simen Hegstad Krüger ble vraket til de to siste distansene i OL, mot sin vilje. Underveis i rennet, i et intervju med Eurosport, bekreftet Hegstad Krüger at han reiser hjem til Norge mandag.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Nå forklarer landslagstrener Tor Arne Hetland til Eurosport.no at den nåværende OL-kongen Hegstad Krüger, som står med to gull og ett sølv på tre distanser, selv ønsket å dra hjem.
– Han har sagt sjølv at de to siste øvelsene passer ikke for Simen, så han skal dra hjem. Det er han enig i, sier Hetland til Eurosport.no

Tenker på Kollen-femmila

Hetland forteller at avgjørelsen om at Krüger reiser hjem ble tatt fredag.
– Vi spurte han om vi skulle beholde flybilletten som den er eller vil du være igjen, og da svarte han at "nei, jeg har tenkt til å dra hjem", forteller Hetland til Eurosport.no
– Jeg skal hjem. Det har vært planen hele tiden, og jeg har hatt som mål å gå de tre rennene jeg nå har gått. Jeg klart å lykkes veldig bra der. Det er en fantastisk følelse, så jeg lever veldig godt med at jeg skal hjem, sier Krüger til Eurosport.no
– Er det kun ditt valg at du sitter på flyet i morgen?
– Ja, det har vært planen lenge at jeg skal hjem. Jeg tror de som skal gå de siste dagene er veldig innstilt på det og skal ut og krige der. Jeg tipper det er det beste laget som kommer til å være på start de siste dagene, svarer han.
– Tomas Northug sier du er en medaljekandidat, er du ikke enig i det?
– Jo, men det er de andre også. Alle løperne Norge stiller med er medaljekandidater, så jeg tror de kommer til å gjøre en god jobb, svarer han.
Søndag bekreftet Didrik Tønseth til Eurosport.no at han selv er førstereserve på femmila, og at Martin Johnsrud Sundby, Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug er de fire som går for Norge.

Hadde Kollen-femmila i bakhodet

På spørsmål om det var vanskelig å sende hjem en utøver som har tatt sølv og gull og gjorde det veldig bra på stafetten, svarer landslagstreneren slik:
– Absolutt, men de er spesialister på sine øvelser, og han kunne sikkert gått ei ålreit femmil her også, men det er kanskje en femmil i Holmenkollen som han også lokker han, så da skal han vise seg frem der istedet, sier Hetland.
– Hadde han Kollen-femmila i bakhodet når han kom til beslutningen?
– Litt, men drømmene han har hatt har gått i oppfyllelese alle, så han reiser hjem med et smil om munnen, sier Hetland.

– Får se hva det blir til

Hegstad Krüger sa følgende til Eurosport når han etter stafetten ble konfrontert med opplysningene om at han drar hjem mandag.
– Jeg har vært innstilt på å dra hjem i morgen, så vil ikke si noe på direkten om det. Vi får får se hva det blir til, men det blir sterkt lag uansett (på femmila), sier Hegstad Krüger til Eurosport.
Hetland forteller at han aldri prøvde å overtale Krüger til å bli igjen for å gå femmila.
– Nei, når utøveren sier det er greit sånn og vi har gode løpere som vil gå femmila, da er det ganske naturlig, sier Hetland til Eurosport.
Han forteller at det står mellom seks utøvere til å gå femmila.
– Det begynner å bli klart, men vi skal ta noen beslutninger nå etter hvert, sier Hetland.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36