GÅSBU/OSLO(Eurosport.no):
Ingen kunne hamle opp med Marit Bjørgen på dagens sprint som gikk inn til et nytt NM-gull. Med seieren seiler hun opp som en kandidat til å ta den siste plassen på sprinten i OL. Fra før av er det klart at Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng er tatt ut til sprinten.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Men etter torsdagens seier leverte Bjørgen en solid søknad. Nå vil hun selv ta en vurdering på om hun ønsker å gå distansen i OL.
– Når man har muligheter, vil jeg ikke la de gå fra meg. Det er derfor jeg tar en vurdering på om jeg er en kandidat til å være med å kjempe om en medalje i sprint. Jeg vil heller bruke energien på det jeg kan hente, sier Bjørgen.

– Blir spennende å se om Marit vil gå den eller ikke

37-åringen drømmer å krone en fantastisk OL-karriere med et nytt individuelt gull.
– Det er en drøm. Det hadde vært veldig artig å avslutte OL på den måten. Jeg må ta en dag av gangen og jeg må være i form skal jeg være med å kjempe om medaljer, sier Bjørgen.
For den siste plassen står i teorien mellom Bjørgen og Kathrine Harsem. Sistnevnte leverte et solid løp og tok sølv. Selv var hun misfornøyd med oppløpet, men også hun føler at hun leverte en bra søknad. Likevel tror hun at drømmen om OL-sprinten ligger i Bjørgens hender.
– Det blir spennende å se om Marit vil gå den eller ikke, men også hva ledelsen gjør med tanke på uttaket. Om Planica blir siste uttak eller om det er avgjort allerede nå. Jeg håper og krysser alt jeg har for at jeg får gå den sprinten. Jeg føler at jeg har fått gjort alt jeg kan nå. Jeg er veldig glad for at det stemte så bra i dag i forhold til Oberstdorf der jeg ble nummer 34, sier Harsem til Eurosport.no.

– Var ikke stor avstand mellom Kathrine

Landslagstrener for kvinnene, Roar Hjelmeseth, vil ikke forskuttere noe uttak nå.
– Vi tar med oss alle sprinter og spesielt klassisk sprinter slik at denne var veldig relevant, men det var ikke stor avstand mellom Kathrine og Marit. Vi får se hva vi ender opp med til slutt, sier Hjelmeseth til Eurosport.no.
– Men dette er vel kanskje den sterkeste sprintprestasjonen Bjørgen har gjort i år, hvor mye hjelper det på for å gå en eventuell OL-sprint?
– Det hjelper på. I NM er litt sånn at det er enklere å komme seg videre. Det er enklere å komme seg fra en kvartfinale til en semifinale for så å gå videre igjen. Marit blir bedre jo lengre hun får gå. Hadde det vært enda et heat ville hun nok vært mer foran Kathrine igjen. For Marit sin del blir det å bruke kondisjonen sin mot slutten, svarer landslagstreneren.
– Men Kathrine er ikke ute av gamet?
– Nei, definitivt ikke. Vi tar med oss det løpet her og så ser vi hva det ender på til slutt.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36