– Jeg tror ikke han er god nok lengre, det er ikke så mye mer merkelig enn det, sier svenske Calle Halfvarsson etter å ha hørt at Petter Northug røk ut allerede i kvartfinalen på lørdagens sprint i norgescupen på Gålå.
Selv var den svenske langrennsløperen på plass i verdenscupåpningen i finnske Ruka, et renn northug ikke ble sett god nok til å delta i etter at han ikke fikk deltatt i sesogstarten på Beitostølen.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28

Har tatt feil før

– Petter Northug var god for mange år siden. Nå er det Klæbo som er best. Jeg tror Northug har gjort sitt på toppnivå, men man vet jo aldri med han. Jeg har tatt feil før, sier Halvfarsson til den svenske avisen Expressen.
I tillegg til å vinne fredagens sprint i Ruka, var 21-åringen suveren på lørdagens 15 kilometer klassisk. Klæbo vant med 15,3 sekunder ned til Didrik Tønseth som tok andreplassen og sikret dobbelt norsk. Iivo Niskanen endte på tredjeplass, 17,7 sekunder bak 21 år gamle Klæbo.
– Det her henger høyt. det er ikke hver dag man kjemper om seieren i intervallstart. I dag gikk stort sett alene også og måtte gjøre jobben selv i dag. Da er det litt ekstra stas, sa Klæbo etter rennet.

Forfriskende ærlig fra en idrettsutøver

Halfvarsson endte på 10.-plass som beste svenske utøver, 35 sekunder bak Klæbo.
– Han er helt klart verdens beste skiløper akkurat nå. Det ville vært rart å si noe annet, sier 28-åringen til den svenske avisen.
Den svenske kommentatoren i Aftonbladet, Patrik Brenning, skrev etter rennet at han er enig med Halvfarsson. Han synes det nesten er provoserende å se hvordan Norge, og mange svensker, fortsatt fokuserer så mye på Northug når man har sp mange andre interessante utøvere, som for eksempel Klæbo.
– Det var forfriskende ærlig fra en idrettsutøver. Ingen på skistadion i Ruka kan ha noen gode argumenter imot dette, det har nok heller ingen i Norge på Gålå heller, skriver Brenning.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36