• Se sprinten fra Lillehammer med Eurosport Player og på Eurosport 1 fra 11.15 lørdag!
– Stafett er skummelt å tenke på. For alle uttak blir basert på den formen man har i mesterskapet der og da. Jeg fokuserer mest på å få gå distanserennene, spesielt ti kilometer fri teknikk, sier Ragnhild Haga når hun får spørsmål om hun har begynt å tenke på en eventuell OL-stafett.

Gått seg inn i OL-diskusjonen

PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28
Under jaktstarten i Kuusamo forrige uke gikk hun inn til sin første verdenscupseier og en tredjeplass totalt i minitouren. Dermed har hun for alvor markert seg i kampen om OL-plassene blant de norske langrennsjentene. Med god resultater kommer også høyere forventninger, innrømmer hun.
– Man gjør kanskje det litt automatisk. Samtidig må jeg være ydmyk om at konkurransen fremdeles er hard. Man kan ikke dumme seg ut heller.
– Hva er å dumme seg ut?
Er man litt uoppmerksom i en sving nedover så er du i grøfta. Man må fremdeles ha fullt fokus. Men det er klart at alt blir lettere når man er i god form, sier Haga til Eurosport.no.

– Viktig å ikke være redd stafett

Eurosports langrennsekspert, Tomas Northug, tror derimot at Haga bør begynne å tenke på en eventuell OL-stafett.
– Hun har gått såpass fort i år at hun bør begynne å tenke på det. Det er fremdeles lenge til OL. Men man bør hele tiden ha det i bakhodet at man skal være med å bidra på en stafett, sier Northug.
Han mener Haga kan overraske på flere distanser i PyeongChang, spesielt på ti kilometer skøyting og duatlhon. Men hun må bli kvitt frykten for stafett.
– Det handler om å være på offensiven. Det er viktig å være forberedt mentalt og ikke være redd for det, sier han.
Haga må innrømme at hun i årenes løp har en drøm om å gå stafett for Norge og at en tredjeetappe med fem kilometer skøyting ville passet henne utmerket.
– Det har alltid vært en drøm. Det er en bra etappe for meg det, men jeg tror det er skummelt å begynne å tenke for mye på det. Da blir det fokus der fremfor veien dit, avslutter hun.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36