Han overrasket alle, inkludert seg selv, ved å ta gullet på skiathlon. Deretter ble det et knallsterkt sølv på 15km bak suverene Dario Cologna, før han var med på det som til slutt ble et overlegent stafettgull.
Så var det plutselig slutt.
Først virket det som han ble vraket til femmila, så bedyret han selv at han valgte å dra hjem - og dermed også droppe sjansen for å bli tatt ut til lagsprinten.
PyeongChang
Svenske inspirerte Krüger før gulløpet: – Det var min mulighet til å ta OL-gull
11/02/2018 PÅ 09:59
Overfor Eurosport.no hinter Simen Hegstad Krüger om at det fort kunne blitt flere medaljer på ham om han hadde blitt værende.
– Klart det hadde vært gøy å gå mer i OL. Når jeg har vist at jeg er i så god form kommer det til å krible i beina når jeg skal se på. Jeg kunne vært med å kjempe i teten, men jeg er sikker på at vi har et veldig sterkt lag på både lagsprinten og femmila, sier gullgutten til Eurosport.no.
Og han understreker:
– Når man har lykkes så mye så er det fort gjort å få en liten utladning også, så jeg tror de som går er vel så godt forberedt som jeg ville vært. Jeg gleder meg til å følge resten av langrennsøvelsene på TV, det kommer til å gå bra.
LES OGSÅ: Dette blir Klæbos makker på lagsprinten
LES OGSÅ: Overrasket Eckhoff: – Tror ikke Trump vil like meg nå
Saken fortsetter under videoen
24-åringen har ikke helt innsett hva han har vært med på i PyeongChang.
– Jeg synes det har vært en helt uvirkelig opplevelse, hele greia. Jeg havnet helt plutselig midt i sentrum og jeg tror jeg trenger noen flere dager for at dette skal gå opp for meg, sier Hegstad Krüger.
– Har du reflektert over hvordan livet ditt kommer til å forandre seg etter dette?
– Nei, det gjenstår å se, jeg har ikke rukket å gjøre så mye etter at jeg kom hjem (mandag kveld, red. anm.). Det var noe nytt det som møtte meg på flyplassen i går med fullt av fotografer og journalister. Jeg vet ikke om ting kommer til å endre seg, men håper ikke livet mitt blir helt snudd på hodet, sier Krüger, som har ett stort høydepunkt igjen denne sesongen:
– Femmila i Kollen! Jeg gleder meg veldig til å gå den, og det er det viktigste skirennet for min del idet som er igjen av sesongen.