PYEONGCHANG (Eurosport.no): Marit Bjørgen ga gullvinner Charlotte Kalla en stor klem etter å ha gått inn til sølvmedalje på åpningsdistansen i OL forrige lørdag.
De påfølgende dagene har TV-seerne kunne se norsk jubel i målområdet, etterfulgt av klemming av både landsmenn og konkurrenter fra andre nasjoner.
Langrenn
Bjørgen vant tremilsdrama i Kollen etter utrolig opphenting
11/03/2018 PÅ 12:16
Landslagslege Mona Kjeldsberg har forståelse for at det skjer, men sier at det ikke er i tråd med hva de anbefaler.
– Generelt oppfordrer vi til å begrense fysisk kontakt og unngå å komme opp i direkte kontakt med hender og andre ting. Man er ekstra mottakelig i målområdet hvor man er utladet og fysisk utmattet. Da er man mer mottakelig for alt, sier hun til Eurosport.no.
Les også: Innfører hilseforbud
Saken fortsetter under videoen

– Det er godt å få en klem

Kjeldsberg sier de vil oppleve situasjoner hvor man ikke kan unngå fysisk kontakt, som for eksempel i forbindelse med transport, men at de anbefaler at man ikke skal klemme andre.
– Potensielt sett kan det utgjøre en risiko. Vi har oppfordret til å begrense det i størst mulig grad. Når man kommer i mål er det godt å få en klem, men det er ikke anbefalt, sier hun, og legger til:
– Det er ingen utøvere som har fått påvist smitte. Vi kjenner ikke til at noen utøvere har vært syke. Beredeskapen er skyhøy, så smittetrykket er veldig lavt, forklarer Kjeldsberg.
– Vi opprettholder beredskapen i forhold til smitte, forteller hun, og sier arrangøren har opptrådt eksemplarisk.

Dropper ikke hilseforbud

– Dere fortsetter med hilseforbudet?
– Vi opprettholder det enn så lenge. All kontakt med noen som potensielt kan ha urene hender kan utgjøre en risiko, sier Kjeldsberg.
På torsdag skal de norske kvinnene i aksjon på 10 kilometer. Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Ragnhild Haga er de utvalgte fra Norge. Se sendingen fra 07.05 på Eurosport Player og TVNorge.
Se hvem som dukket opp på pressekonferansen i PyeongChang:
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
PyeongChang
Bjørgen flirer av svenskens dristige påstand: – Synd for ham
17/02/2018 PÅ 16:31