Populære sporter
All sport
Vis alt

Fløy privatfly fra Trondheim til Sverige – slapp å sitte igjen med regningen

Eirik Fure

Oppdatert 09/01/2018 klokken 13:00 GMT+1

Ikke alle krysser grensen på samme måte som Petter Northug, men skikongen kunne trøste seg med at noen andre tok regningen.

Petter Northug

Foto: Scanpix

Northug jobber i disse dager for å overbevise landslagsledelsen om at han fortjener en plass i OL-troppen.
Gjennomkjøringen før NM denne uken ble i Skandinavisk Cup i Sverige, hvor han endte over fem minutter bak Mattis Stenshagen.
Oppladningen til rennet var trolig av det bedre slaget. Mosvik-ekspressen tok nemlig privatfly, sammen med trener Vidar Undebakke, fra Trondheim til Luleå.

Fikk hjelp til å betale

Manager Are Sørum Langås forteller til Aftenposten at det ble slik på grunn av at beslutningen om å gå rennet ble gjort sent. Det var nemlig mye frem og tilbake før 32-åringen til slutt landet på avgjørelsen om å dra.
Til slutt endte det altså med et privatfly.
Prisen? Null kroner. I hvert fall for Northug.
– Denne gangen fikk vi hjelp av Coop. Det var deres kontaktnett som ble brukt til å finne transport. I tillegg har vi en sponsor som er kjent for å gi deg vinger, så Red Bull var også med på regningen, sier Sørum Langås til Aftenposten.
Avisen skriver at Northug tok rutefly hjem igjen.

– Resultatet behøver ikke å bety noe for OL

Eurosports langrennsekspert Åge Skinstad mener den svake prestasjonen i Sverige ikke nødvendigvis trenger å ha mye å si før OL-skjebnen avgjøres senere denne måneden.
– Resultatet er elendig, men det behøver ikke ha noe å si for OL, dersom han får fart på skia i NM og Planica (verdenscup), har den tidligere landslagssjefen sagt til Eurosport.no.
– Det er et meget høyt nivå i Scandinavisk cup, og de nest beste nordmennene vil nok blande seg inn i spekulasjonene om et OL-uttak under NM. Etter hvert som Northug falt lengre bak, ga han sikkert blaffen, sier Skinstad.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame