Onsdag ble det klart at Petter Northug ikke reiser til verdenscuphelgen i Planica. 32-åringen er på bedringens vei, men forkjølelsen vil fortsatt ikke slippe taket, noe som betyr at han ikke kan gå skirenn til helgen.
Eurosports langrennsekspert Åge Skinstad mener det er viktig at Northug nå blir kvitt forkjølelsen, får trent skikkelig og gått skirenn. Northug-leiren innrømmer nå at OL-toget kan gå. Det forstår Skinstad, som påpeker at man ikke blir i form av å være syk.
PyeongChang
Nå er det bekreftet: Ingen OL-deltakelse for Northug
24/01/2018 PÅ 13:53
– Det er ingen vits i å reise til OL hvis han ikke er i form. Det er heller ingenting som tyder på at han er i form nå. Hvis du ikke får trent, blir det vanskelig å komme i form, sier Skinstad til Eurosport.no.

– Situasjonen er vanskelig

Under NM på Gåsbu gikk Northugs lagkompis Chris Jespersen hardt ut mot landslagsledelsens behandling av Northug og mener at 32-åringen er blitt motarbeidet denne sesongen. Skiløperen mener trønderen kunne vært OL-klar allerede i desember.
Selv om landslagsledelsen ikke får sett han i Planica holder Vidar Løfshus OL-døren på gløtt for Northug foreløpig.
– Jeg er helt sikker på at landslagsledelsen gjerne ville ha hatt med en Petter Northug i form til OL, sier Eurosports langrennsekspert.
Skinstad ser en mulighet for at Northug blir med på flyet til Sør-Korea.
– Slik jeg ser troppen og hva de har av folk, kan det for meg se ut som at de har en ledig plass. En tolvte plass. De må komme i en skikkelig dialog. Her må Petter virkelig vise at han vil, for han er på ingen måte kvalifisert, forklarer Skinstad.
– Han vil vel fortsatt prøve å komme seg til OL. Da må han ha det fokuset. Han må så fort som mulig bli frisk og ha en god dialog med landslagsledelsen. Så må han legge alle kort på bordet i forhold til trening, men det er klart at situasjonen er vanskelig.
Til Eurosport.no tidligere på dagen var Northugs trener Stig Rune Kveen tydelig på at de nå skal i dialog med landslagsledelsen. Likevel tror ikke han at Northug trolig ikke blir å se i PyeongChang - i alle fall ikke som reserve.
– Det å skjønne seg til en reserveplass i OL er lite aktuelt. Nå skal vi høre med Løfshus på hva han mente med det og vi har en dialog, sa Kveen til Eurosport.no.

– Du skal aldri si aldri med Petter Northug

Northug er en av de fremste mesterskapsløperne Norge har fostret i langrennsporet på herresiden. 15 OL- og VM-gull er det blitt på nordmannen.
Eurosports langrennsekspert vil ikke avskrive Northug og tror skikongen kan komme grusomt tilbake.
– Hvis han får trent skikkelig, er ordentlig motivert og holder seg frisk, skal du aldri si aldri med Petter Northug. Det er ingen tvil om at en Northug i form har egenskaper som ingen andre har, forteller Skinstad.
PyeongChang
Løfshus holder OL-plassen åpen: – En reserveplass er lite aktuelt
17/01/2018 PÅ 09:47
PyeongChang
Adressa: Syk Northug dropper Planica-renn
17/01/2018 PÅ 07:09