– Jeg frykter at det er noe som ikke er helt som det skal være. En ting er å gå dårlige skirenn, det er noe annet å gå ekstremt dårlige skirenn som jeg gjorde i dag. Vi må finne ut hva som er galt også legger en plan ut ifra det.
Det sa Finn Hågen Krogh til Eurosport.no etter å ha kommet i mål seks minutter og 40 sekunder bak Johannes Høsflot Klæbo på Lillehammer i starten av desember.
Altaværingen, som i utgangspunktet var utpekt til å være ankermann i OL, ble nummer 21 i verdenscupåpningen i Ruka, nummer 30 på sprinten samme sted og helt nede på 44. plass i OL-byen fra 1994.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
– I dag skulle jeg ikke gått noen sisteetappe for å si det sånn, sa han til Eurosport.no.
Dermed var det stilt store spørsmålstegn til den regjerende OL-mesteren før Tour de Ski.

– Endelig fungerer det

På åpningsetappen var han endelig tilbake i noe som lignet god form. Krogh var eneste nordmann i finalen, og selv om han ikke hadde mulighet til å henge med Sergei Ustjugov og de andre, så var femteplassen en etterlengtet opptur.
– Bra fremgang, så dette var en fin start på Touren. Jeg hadde ikke noe å gå med i finalen dessverre. Men jeg får med en del bonussekunder og ser frem til fortsettelsen, sa en lettet 27-åring til TV 2 etter målgang.
Krogh var også glad for at kroppen endelig spiller på lag igjen.
– Nå fungerer det, og jeg har overskudd. Så det er jeg glad for.

– God nok til å ta OL-gull

Eurosports langrennsekspert Åge Skinstad er klar på at fremgangen kan resultere i edelt metall i Sør-Korea.
– Han viser klare lyspunkter i dag og er i sin første sprintfinale for året. Han gjorde det også godt i Toblach hvor han ble topp seks. Han er god nok til å vinne gull i 15 kilometer fri i OL hvis han er i form, sier Skinstad til Eurosport.no.
Likevel skal nok altaværingen måtte gjøre langt mer for å utfordre Klæbo om ankeretappen i PyeongChang. Men landslagstrener Tor-Arne Hetland, som innrømmet at Klæbo lå klart best an etter rennene i Lillehammer, hintet også om at ingenting er fastsatt.
– Det er en stund til februar, og vi skal bruke guttene våre godt. De skal få lov til å forberede seg maksimalt slik at de kommer hjem med mange medaljer.

Tror han kan snyte Klæbo for ankeretappen

Skinstad tror altaværingen fortsatt har muligheter til å danke ut sesongens store stjerneskudd.
– Det er litt for tidlig å konkludere, men han er fortsatt aktuell til ankeretappen. Likevel er det Klæbo som per nå må sies å være den største favoritten til å gå. Men Krogh er også superaktuell for den tredje etappen, så at han går stafetten er veldig realistisk.
Skinstad peker på store endringer i treningsopplegget som en mulig årsak til den trege starten.
– Det som er nytt for Krogh i år, er at han har lagt om hele treningsregimet sitt. Han vil være en del av allround-laget, ikke sprintlaget som tidligere. Derfor har han oppjustert treningsmengden sin og fått en større totalbelastning. Han ønsker å ta et nytt steg fremfor å være på sprintlaget sammen med Klæbo, Skar og Fossli. Så får man evaluere etter sesongen om det var lurt av ham. Dette var noe han ønsket selv.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36