Dermed ryker isåfall 32-åringens siste mulighet til å gå seg inn i kampen om en OL-plass.
Etter den meget skuffende innsatsen under Skandinavisk Cup i Piteå, kom meldingen om at Northug hadde blitt sjuk like før NM på Gåsbu.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
– Petter ble forkjølet natt til mandag, etter at han kom hjem fra Skandinavisk cup i Piteå i Sverige. Han kan dermed ikke gå skirenn i morgen. Vi tar dag for dag, så om det blir en NM-distanse på slutten av uken, så blir det en bonus, uttalte Northugs trener Stig Rune Kveen i en pressemelding onsdag.
Sykdommen slapp ikke tak, og skistjernen gikk glipp av samtlige distanser på Hamar.
Nå står han også i fare for å gå glipp av verdenscuprennene i Planica, selv om Kveen er optimistisk.
– Jeg prater med Petter daglig. Det er klar bedring å spore, og jeg tror han straks får testet kroppen, sier han til Adresseavisen.
Ifølge Kveen sitter sykdommen «dypt i brystet», noe som gjørt at skistjernen ikke har kunnet trene i det hele tatt de siste dagene.
– Han vet at han ikke kan starte for tidlig med trening. Han må kjenne at alt er ute av kroppen. De fleste starter for tidlig etter sykdom. Petter har kjent at han ikke har kunnet trene.
Kveen tror ikke Northug vil sette seg på flyet til Slovenia om han ikke føler seg 100 prosent.
– Jeg tipper at han konkluderer før flyet går. Han drar ikke hvis han ikke er 100 prosent frisk og i trening. Det er en kamp mot klokka og en kritisk situasjon, innrømmer treneren.
Alt håp er likevel ikke ut om Northug ikke kommer seg med på flyet. Landslagssjef Vidar Løfshus uttale mandag til VG at 32-åringne fortsatt kan bli tatt ut på «skjønn», men at veien til OL isåfall blir lengre.
Northug er én av åtte løpere som er tatt ut til klassisksprinten i Slovenia lørdag. Utenom Northug stiller Pål Golberg, Emil Iversen, Eirik Brandsdal, Kasper Stadaas, Sondre Turvoll Fossli, Johannes Høsflot Klæbo og Sindre Bjørnestad Skar til start i den siste verdenscupsprinten før alvoret braker løs i PyeongChang.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36