Populære sporter
All sport
Vis alt

Dramatikk for Kalla da Norge lekte seg til finale

Vebjørn Bjørkås

Oppdatert 21/02/2018 klokken 10:55 GMT+1

Charlotte Kalla måtte jobbe hardt etter stavbrekk inne på stadion.

Kalla

Foto: Scanpix

Falla, som gikk ankeretappen for Norge, hadde en god luke da hun satte i gang med sin siste av tre etapper i semifinalen. Hun gikk Norge kontrollert inn til seier i heatet.
– Hun ser forhåldsvis lite anfektet ut, Maiken her. Går oppskriftsmessig og forholdsvis enkelt semifinale, sa Eurosport-ekspert Åge Skinstad.
Bjørgen og Falla hadde god kontroll gjennom hele semifinalen, og førstnevnte hadde en luke på 6,7 sekunder på Sveits da hun vekslet med Falla for siste gang.
– Jeg synes det så veldig, veldig bra ut. Jeg må skryte av det tekniske av Marit. Jeg har ikke sett henne bedre på ski teknisk i år enn det hun gjør her i dag, sa Eurosport-ekspert Vibeke Skofterud.
Dermed kunne den norske sprinteren slippe å bruke unødvendig mye krefter på sin siste etappe, og Norge gikk direkte til finalen sammen med det sveitsiske laget bestående av Nadine Fähndrich og Laurien van der Graaff.
Slovenia, med Alenka Cebasek og Anamarija Lampic, endte på tredjeplass i heatet, men gikk sammen med Tyskland videre som «lucky loser».
Se Caspersen Falla avgjøre semifinalen for Norge. Saken fortsetter under.

Kalla slapp med skrekken

I det andre semifinaleheatet viste den amerikanske duoen Kikkan Randall og Jessica Diggins muskler. De vant heatet foran Sverige med Charlotte Kalla og Stina Nilsson, mens OAR, Finland, Polen og Frankrike alle gikk videre som «lucky loser».
Det ble en smule svensk dramatikk underveis da Charlotte Kalla brakk staven etter en veksling. En stund var Sverige kraftig på etterskudd, men gode etapper mot slutten sikret avansementet.
– Hun ble litt stresset, og det kostet hun nok en del på den runden. Men hun taklet det bra, sa landslagstrener Rikard Grip til Eurosport.
– Hun brukte litt mer krefter, får høye skuldre, men hun er så rutinert at han klarer det bra, sa Skofterud.
Etter løpet ble
Eurosport/(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame