Charlotte Kalla var best av samtlige under 10 kilometer klassisk i Gällivare lørdag. Nest beste svenske utøver var Stina Nilsson som kom i mål på en syvendeplass, ett minutt og 20 sekunder bak Kalla.
SVTs ekspertkommentator, Mathias Fredriksson, antydet etter rennet at Nilsson kan ha hatt en for hard treningsbelastning den siste tiden. Det skriver den svenske avisen Expressen.se.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
– Du ser på Stina at hun ikke har noen gode bein i dag. De er mer treningsbelastet enn det Charlotte sine er, sier Fredriksson i SVTs Vinterstudio før han førtsetter:
– Hun orker ikke trykke godt nok ned i snøen, hun tar noen stavtak også blir hun bare stående på beina.

Kortfattet Nilsson

Etter rennet fikk Nilsson spørsmål om Fredrikssons teori, da var det svært klart at hun ikke ønsket å gå nærmere inn på temaet.
– Det har jeg ikke tenkt å spekulere på, men det kjennes som det gjør på trening, sier Nilsson tli SVT før hun fortsetter:
– Jeg kjenner at jeg er der jeg vil være.
Nilsson er en av de få utøverne som har klart å hamle opp med Maiken Caspersen Falla på sprint de siste sesongene. Hun regens som nordmennenes største utfordrer på OL-sprinten i 2018. Men da må hu gå bedre teknisk enn hun gjorde i lørdagens renn.
– Jeg synes ikke jeg gikk så veldig fint teknisk i dag. Jeg flakset litt her og litt der. Men det var deilig å gå et renn igjen.

Kalla med to av to mulige seiere

Under rennet i Gällivare endte russiske Julija Tsjekaleva var nærmest den svenske seierskvinnen, 17 sekunder bak overlegne Kalla. Mens Natalia Neprijeva fulgte på tredjeplass, 40 sekunder etter.
– Det kjentes bra ut i dag. Jeg åpnet mer kontrollert og gikk ikke bare "all out" som fredag. Det kjentes ut som jeg hadde kraft å trykke på med hele veien, sa Kalla til SVT etter sin andre seier av to mulige.
Hanna Falk, som ble nummer to fredag, sto over lørdagens konkurranse.
Verdenscuppremieren er i finske Ruka neste helg.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36