Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette må Northug gjøre for å komme til OL

Espen Blaker

Oppdatert 29/12/2017 klokken 14:13 GMT+1

Petter Northug har fått egen oppkjøringsplan fra Skiforbundet.

Northug

Foto: Eurosport

Det blir definitivt ingen Petter Northug å se på startstreken i Tour de Ski.
Landslagssjef Vidar Løfshus bekreftet fredag til TV 2 at samtlige av de 18 forhåndsuttatte utøverne er friske og klare for start i Lenzerheide lørdag.
Northug var førstereserve i den norske herretroppen, og hans håp om å få gå Touren lå i at en av de andre løperne skulle bli syke.
31-åringen øynet et håp når Martin Johnsrud Sundby slet med luftveiene i forrige uke, men 33-åringen ble friskmeldt av Skiforbundet onsdag kveld.
Dermed mister Northug en verdifull mulighet til å vise seg frem i kampen om en OL-billett. Men Løfshus holder fortsatt OL-døren på gløtt for trønderen.
– Han kan nå begynne å konsentrere seg om sprinten i skandinavisk cup i Piteå over nyttår. Han må vise at han er i god form og gå de rette rennene. Så kommer han til OL.
Northug har hatt en frustrerende og svak sesongstart. Enn så lenge har han ikke vist en form som taler for at han reiser til Sør-Korea med den norske OL-troppen.
Norges Skiforbund har skissert en OL-oppkjøringsplan for Northug som inneholder skandinavisk cup i Piteå, NM på Gåsbu og deretter verdenscup i Planica 20. og 21. januar.
– Det er uttaksløp til sprint i Piteå (skandinavisk cup), der er det klassisk sprint. Så er det NM, som har fullt OL-program, og så er det verdenscup både i Dresden og Planica før troppen til OL blir tatt ut. Og det som er så fint med Petter, er at hvis han går fort i sprint, så vet vi også at han går fort i distanselangrenn, sier landslagstrener Tor-Arne Hetland til NRK.
Hetland sier også at det ikke er noe «must» at Northug går i Piteå, men mener det er bra om Northug kommer i gang med å gå skirenn for å vise seg fram.
Verken Petter Northug eller hans trener Stig Rune Kveen har besvart Eurosport.nos henvendelser fredag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame