Eurosport

Dette blir Klæbos makker på lagsprinten

Dette blir Klæbos makker på lagsprinten

20/02/2018 10:27Oppdatert 20/02/2018 12:31

Johannes Høsflot Klæbo får med seg Martin Johnsrud Sundby på onsdagens lagsprint. På kvinnesiden går Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla.

PYEONGCHANG (Eurosport.no):

Det offentliggjorde landslagstrener Roar Hjelmeset sammen med sprinttrener Arild Monsen tirsdag.

Klæbo var bankers på det norske laget. De heteste kandidatene til den andre plassen utenom Sundby var Emil Iversen og Finn Hågen Krogh. Førstnevnte røk ut i semifinalen på den individuelle OL-sprinten, mens Krogh havnet helt nede på 18. plass på 15 kilometeren.

Dermed var det ingen overraskelse at 33-åringen fra Røa får muligheten til å ta sitt andre gull, og tredje medalje totalt, i PyeongChang.

Sundby går første etappe, noe som betyr at Klæbo igjen får ansvaret som ankermann.

– Klæbo sier seg selv. Han skal gå den siste etappen og er den som avslutter best for Norge. På første etappe har vi Martin. Han er den som har vært mest stabil av de som er igjen i PyeongChang. Tar man utgangspunkt i form, kunne kanskje Krüger gått, men Martin er et trygt valg. Vi vet han er stabil og i form, sier Eurosports langrennsekspert Tomas Northug.

På kvinnesiden ble uttaket også som forventet. Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla skal forsøke å forsvare gullet fra Sotsji i 2014. Da var det Ingvild Flugstad Østberg som gikk sammen med Bjørgen.

Bjørgen går førsteetappen, mens Falla igjen får bryne seg på Stina Nilsson i avslutningen. Northug mener formløper Ragnhild Haga også kunne vært et godt alternativ.

– Hun kunne gjort en bra figur. Samtidig har hun ikke gått så bra på sprint . Hun har lite «kick». Det er en liten ulempe når du går lagsprint.

Eurosports ekspert ser svært lyst på mulighetene for gull på både herre- og kvinnesiden.

– Jeg tror det er gode sjanser for gull for begge lag. På kvinnesiden er det Sverige som er den største utfordreren. På herresiden er det Italia, sier Northug.

0
0