Neste helg er det klart for sesongåpning for langrennsgutta- og jentene på Beitostølen. Der begynner kampen om plassene til OL i PyeongChang.
– Det er 15 mann som kjemper om ti plasser til Ruka (verdenscup), deriblant Petter Northug. Det blir kamp på herresiden om å komme til OL, sier landslagssjef Vidar Løfshus.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28
På kvinnesiden er kampen ikke fullt så hard. Ved siden av eliteløperne er det også rom for at noen fra regionlagene kan slå seg inn på verdenscuplaget og igjen være med å kjempe om en OL-plass.
– Det kan hende vi gir noen klarsignaler til verdenscupåpningen allerede før Beitostølen, men ingenting er avgjort ennå, sier landslagssjefen.

Friske og raske

De norske landslagsløperne har akkurat avsluttet et vellykket høydeopphold i Val Senales i Italia. Løfshus kan melde om at det denne gangen har vært veldig lite skader og sykdom blant de norske løperne. Martin Johnsrud Sundby slet med noe som tydet på matforgiftning, mens Marit Bjørgen kom noe senere ned til de italienske alpene på grunn av streptokokker.
– Det har vært et bra høydeopphold og ingen alvorlige skader. Det er sjelden at det har stått så bra til, sier Løfshus.
På kvinnesiden var det bare Kari Øyre Slind som ikke kunne være med, mens Didrik Tønseth trente for fullt tross problemer med hodesmerter etter rulleskikrasjen i Livigno i september.
– Dette er en beredskapssesong for løperne. Alle er ekstra nøye og tar mange forholdsregler for å ikke å bli syke eller skadde foran OL. Det er jo spesielt høy beredskap hos Marit (Bjørgen) og Martin (Johnsrud Sundby) som har unger i barnehagen, sier Løfshus.

Beito-trippel

Sesongstarten på Beitostølen i neste uke innledes med 10 og 15 kilometer i klassisk stil fredag. Lørdag venter klassisk sprint, og søndag avsluttes åpningshelgen med 10 og 15 kilometer i fri teknikk.
Siste helgen i november er det verdenscupåpning i finske Ruka. Det er en minitour i de finske skoger denne sesongen.
(©NTB)
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36