Cologna la inn et voldsomt rykk i den siste bakken før innkjøringen på neste års VM-arena og hadde god kontroll på konkurrentene på oppløpet. Canadiske Alex Harvey fulgte nærmest.

Roser avslutningsferdighetene

– Her så vi hvor viktig der er å ha avslutningsferdigheter som Cologna og Harvey har. Nå får han selvtillit som han vil nyte godt av inn mot OL, sier Eurosport-ekspert Vibeke Skofterud.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Hun mener sveitseren seiler opp som en av de aller farligste kanonene før lekene i Sør-Korea.
– Det skjer noe med Dario inn mot mesterskap. Han leverte i Tour de Ski, leverer nå, og er blant de aller største gullfavorittene på flere distanser, sier Skofterud.
Det ble som ventet et stort felt som gikk samlet gjennom store deler av den 15 kilometer lange fellesstarten i Seefeld. Fristilsløypene i neste års VM-anlegg er lette og gjorde det vrient å riste av seg konkurrentene.

Bedre Johnsrud Sundby

Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger gjorde begge flere forsøk på å sette høy fart underveis i håp om å få luke, men måtte innse at forsøkene var nytteløse.
I den siste bakken klarte imidlertid Cologna det nordmennene ikke klarte. Det gir sveitseren selvtillit foran de kommende vinterlekene i PyeongChang. Martin Johnsrud Sundby ble altså beste nordmann som nummer tre.
– Kropsspråket til Martin var annerledes i dag. Han så positiv ut, men klarte ikke svare på Colognas rykk på slutten, sier Skofterud.
Didrik Tønseth hang godt med mot slutten og tok en meget sterk fjerdeplass. Dermed dokumenterte også trønderen form noen uker før sesongens store høydepunkt.
Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen, som henholdsvis vant og ble nummer seks i lørdagens fristilssprint i Seefeld, valgte å stå over søndagens renn.
Eurosport/(©NTB)
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36