Populære sporter
All sport
Vis alt

Caspersen Falla takker én person for at det ble OL-sølv istedenfor bronse: – Har pushet meg

Oppdatert 13/02/2018 klokken 17:12 GMT+1

Maiken Caspersen Falla (27) tror målrettet trening med broren sikret henne sølvet i klassisksprinten.

Maiken Caspersen Falla

Foto: Scanpix

PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Det var en fantastisk glad jente som gikk inn til sølvet bak suverene Stina Nilsson på den klassiske sprinten tirsdag ettermiddag. Maiken Caspersen Falla hadde aldri sjans på gullet, men holdt russiske Yulia Belorukova bak seg i spurten.
– Jeg er skikkelig fornøyd med at jeg tok henne (Belorukova, red. anm.) på oppløpet. Det var veldig viktig, for det har jeg trent mye på. Det har vært litt sånn at jeg har blitt satt ut av sånne situasjoner før. Når jeg har henne på bakskiene, så kommer det litt negative tanker, men så klarer jeg å skyve de vekk og gi alt. Det var jeg veldig fornøyd med det. Det er nesten som gull, sier Caspersen Falla til Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen
– Hvordan har du trent på det?
– Jeg har trent spesielt mye på det sammen med broren min (Marius, red. anm.). Han har vært med en del og gått på ski og pushet meg litt på siden, så jeg har øvd på å komme i slike situasjoner med høy fart på oppløpet for da blir jeg litt stresset. Jeg blir litt liten, så jeg har prøvd å gå litt stort. Det var veldig gøy å få til det i dag!
– Det gjorde at det ble sølv og ikke bronse?
– Ja, jeg får takke Marius for det.
– Er det snakk om mentalt eller teknikk?
– Jeg tror det er begge deler. Det er en litt skremmende situasjon å være i. Man legger ned så enormt mye tid og energi og ofrer veldig mye for å komme inn på det oppløpet i den posisjonen, så er det veldig stor forskjell på en sølv- og en bronsemedalje. Jeg er ekstremt glad for at jeg vant det sølvet. Det kan komme mange tanker inn på et sånt oppløp og det har det gjort før i år noen ganger. Jeg klarte å skyve de vekk nå og fokusere på å få opp armene og få trykk i stavene. Det var jeg fornøyd med, sier Falla, før hun avslutter:
– Hun (Belorukova, red. anm.) kom opp på siden. Da er det veldig lett at man blir fokusert på at hun kommer, men så klarte jeg å flytte fokuset til meg selv og ha et smalt fokus som jeg har jobbet med. Det var artig.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame