PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
De svenske langrennsherrene har ikke fått det til å klaffe under årets olympiske leker, og for Calle Halfvarsson spesielt har mesterskapet vært en evig nedtur.
Nærmest kom 28-åringen fra Sågmyra på lagsprinten i partnerskap med Marcus Hellner, men heller ikke det ble et minne å ramme inn og henge på veggen. Etter å ha hengt godt med underveis i løpet ble Sverige til slutt nummer fire, da Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby sikret norsk gull i overlegen stil.
PyeongChang
Brøt rennet og stakk rett fra stadion – nå forklarer stjernen hva som skjedde
12/02/2018 PÅ 07:36
Med flere sorgtunge konkurranser i bagasjen ble lørdagens avsluttende femmil Halfvarssons siste mulighet til å redde OL-deltagelsen.
Men igjen måtte sølvvinneren fra stafetten i Falun 2015 gå den tunge veien. I stedet for å redde sin egen og svenskenes ære, takket han av underveis, og brøt med det sitt andre renn i PyeongChang.

– Jeg gikk i veggen

Den eneste forklaringen Halfvarsson hadde å komme med da svenske medier fikk han i tale etter 50-kilometeren var at han følte seg tom, og at han derfor ikke så poenget i å fullføre.
– Jeg var helt ferdig. Jeg hadde ingen energi, og det kjente jeg ganske tidlig. Også begynte magen å krangle, og da dreit jeg i det, sier Halfvarsson til Expressen.
Ingen av «söta brors» langrennsherrer var med i medaljekampen på lørdagens 50 kilometer klassisk – Daniel Rickardsson ble beste svenske på 7. plass. På spørsmål om det skyldtes skiene, svarte Halfvarsson kontant nei.
– Jeg skylder ikke på skiene i dag, jeg skylder på meg selv. Nå skal jeg dra hjem og fundere på årsaken (til hvorfor det har gått så galt), meddeler Halfvarsson.

– Det kan bli en ond sirkel

Eurosport Sveriges langrennsekspert, Anders Södergren, mener landsmannens avgjørelse om å bryte ut av løpet kan få negative ringvirkninger.
– Han er ikke sugen på å gå en femmil, det er åpenbart. Han bryter løpene når det går i mot, og det kan føre til en ond sirkel. Det kan gjøre at man gir seg litt for lett, forteller Söderlunds til Expressen.
– Det er aldri bra å bryte et løp. Jeg har vel knapt brutt noen løp de siste åtte årene, så jeg må finne ut hvorfor det blir slik nå. Nå må jeg bare komme meg hjem og hvile, sier Halvfarsson.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28