Populære sporter
All sport
Vis alt

Brøt rennet og stakk rett fra stadion – nå forklarer stjernen hva som skjedde

Trond Arvid Alund

Oppdatert 12/02/2018 klokken 08:58 GMT+1

Calle Halvfvarsson avbrøt søndagens fellesstart med skibytte og stakk av uten forklaring. Nå forteller han om den mislykkede OL-åpningen.

Calle Halfvarsson

Foto: Scanpix

Det ble ingen stor dag for den svenske langrennsløperen Calle Halfvarsson på åpningsdistansen i PyeongChang søndag.
Kontrastene til det Simen Hegstad Krüger, Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund leverte på 30-kilometeren kunne knapt vært større.
I stedet for å pine seg gjennom skiathlon-øvelsen, tok Halfvarsson avgjørelsen om å stå av rennet midtveis i løpet. Skuffelsen av ikke å fullføre en olympisk distanse var skjønt smertefull, og Halvarsson forsvant fra stadionområdet før pressen rakk å huke tak i han.
(Se den utrolige avslutningen på 30 kiometeren. Saken fortsetter under.)

– Jeg hadde null energi

Sent søndag kveld snakket han ut om hva som lå bak den vemodige avgjørelsen.
– Jeg gikk bare helt tom. Jeg hadde ingen energi, og i blant har man dårlige dager, sa Halfvarsson til Aftonbladet, før han forsvarte sin beslutning med tankene rettet mot de kommende OL-distansene.
– Man vil aldri bryte et løp, for man vil aldri komme inn i den trenden. Men det er et viktig løp på tirsdag, og da kan man ikke gå rundt der bare for å gå, sier han.
Martin Johnsrud Sundby var av de som forsvarte den svenske konkurrentens avgjørelse. Nordmannen mener Halfvarsson gjorde smart i å stå av slik løpet utviklet seg, og mener han blir skummel på tirsdagens sprint.
– Sprinten er hans beste sjanse, så det kan ha vært klokt at han ikke fullførte. Jeg tror Calle tar medalje på tirsdag, sier Johnsrud Sundby til Expressen.
Tirsdag stiller Halfvarsson til start på sprinten. Se prologen for herrene og damene fra kl. 09:30 TVNorge og Eurosport Player.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame