– Det er litt tungt og jeg mangler overskudd for å være helt øverst. Charlotte og Heidi var suverene i dag, sier Marit Bjørgen etter å ha gått inn til en fjerdeplass på Lillehammer.
Der var Charlotte Kalla overlegen. Med en langspurt parkerte hun Weng på den siste runden. Mens Bjørgen slet på klassiskdelen og endte over 50 sekunder bak den svenske verdenscuplederen i mål.

Sparer på overskuddet til februar

PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
– Det er den tredje helgen med konkurranse og det tærer litt på overskuddet. Men jeg ønsker å trene og gå konkurranser for det er i februar jeg ønsker at det skal gå fort. Da har man litt mindre overskudd enn det jeg hadde da jeg var yngre, forklarer Bjørgen.
Det er liten tvil om at formen har latt vente på seg i sesongåpningen, men det gjorde den også i fjorårets sesong. En sesong som endte med hele tre VM-gull til Bjørgen.
– Jeg ble nummer fire her i fjor og, jeg hadde blitt mer bekymret om kroppen var lett nå og jeg hadde gått fort, sier Bjørgen.
Mandag reiser hun for å gå verdenscuprennene i Davos og Toblach og får dermed et høydeopphold på to uker, målet er å holde overskuddet unna til godt over jul.
– Jeg vil egentlig ikke slippe opp, jeg vil trene og konkurrere. Også får jeg slippe opp når det virkelig skal gå fort, sier hun.

Slet med skiene

Landslagstrener Roar Hjelmeset sier han heller ikke er bekymret for Bjørgen sin form, han mener Bjørgen slet med skiene under den klassiske delen søndag.
– Hun sa at hun mistet litt der, men hun kom seg da opp bakkene da. Hun hadde nok ikke den store dagen i dag og ble liggende i en grippe litt bak på skøytedelen og, forklarer han.
Han tror også at formen til Bjørgen vil komme så fort hun begynne å slippe opp og samle overskudd.
– Det går nok litt opp og ned sånn i forhold til overskudd. Hun var nok omtrent akkurat slik på samme tid i fjor. Så vi får håpe at det blir bedre også i år.
– Men er du sikker på det?
– Nei, man kan aldri si at man er sikker på slikt, sier han og smiler lurt.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36