PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): I langrennskvinnenes første øvelse under OL i PyeongChang, forrige lørdags 15-kilometer, var det svenskenes Charlotte Kalla som gikk av med seieren. Foran Norges Marit Bjørgen. Da var det flere som mente dette var lekene der Kalla og Sverige virkelig skulle skinne, spesielt fordi Kalla har hatt en utmerket sesong fram mot OL. Kommentator Tomas Pettersson i den svenske avisen Expressen skrev dette etter Kallas seier over Bjørgen:
«Det var vakkert så lenge det varte, Marit Bjørgen. Men nå er din tid over. Skiverden har fått en ny regent. Og hennes navn er Charlotte Kalla.»
Langrenn
Bjørgen vant tremilsdrama i Kollen etter utrolig opphenting
11/03/2018 PÅ 12:16

Bjørgens svar

Bjørgen har sagt før lørdagens stafett at hun skulle svare på utspillet fra svensken på hennes måte. Og det gjorde hun.
– Jeg sa vel at jeg skulle svare i skisporet, sa jeg ikke det? Jeg gjorde det, sier Bjørgen til Eurosport.no mens hun smiler bredt.
Kalla gikk et monsterløp for svenskene på sin andrerunde av stafetten, og Norge lå et halvminutt bak før de to siste etappene. Ragnhild Haga og Bjørgen sto foran en tung oppgave dersom de skulle ta igjen forspranget svenskene hadde. Men Haga spiste innpå på sin etappe, og det så i hvert fall lyst ut for en medalje til det norske stafettlaget. Da Bjørgen skulle gå sin siste etappe, gjensto det å gå forbi Stina Nilsson, som gikk siste etappe for Sverige, dersom det skulle bli edleste medalje. Og det klarte hun.
På en helt vanvittig sisterunde, med Nilsson hakk i hæl, sørget Bjørgen for å parkere svensken i siste bakke før oppløpet. Det ble norsk gull.
Se rykket til Bjørgen her. Saken fortsetter under videoen.

– Er med på å trigge

Etter det norske gullet, var de fleste vanvittig imponerte. Eurosport-ekspert Vibeke Skofterud fullroste de norske langrennskvinnene.
– Måten Bjørgen vinner på klarer jeg ikke å formidle godt nok, men det er i hvert fall helt vilt. Mange kunne gjort en jobb på dette laget, og det er stort å se hvordan de backer, trøster, heier og motiverer hverandre. Det er utrolig gøy at vi tar gullet nå, sa Skofterud etter stafetten.
Og kanskje var det nettopp de svenske kommentarene som satte det lille ekstra støtet i dem, spesielt Bjørgen. Hun innrømmer i hvert fall selv å bli påvirket av uttalelser som den fra kommentator Pettersson:
– Når han uttaler seg, så er det med på å trigge. Det gjør at man blir ekstra skjerpet. Det var synd for ham, sier hun med et glimt i øyet.
  • Langrennskvinnene skal i aksjon onsdag 21. februar, i lagsprinten. Den ser du på TVNorge og Eurosport Player.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
PyeongChang
Landslaget fraråder Bjørgen å gjøre dette
14/02/2018 PÅ 13:08