Det var svenske SVT som først meldte om sykdomsutbruddet tirsdag morgen.
Ifølge avisen er det mageviruset «noro» som har skapt uro blant utøvere og ledelsen i OL-leiren, etter at 41 av de 1200 hjemsendte vaktene i organisasjonskomiteen har blitt rammet av oppkast og diaré.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Smittealarmene har gått, og situasjonen som nå har oppstått tas ikke lett på av den norske leiren. Ingen norske utøvere er foreløpig smittet, men ekstra tiltak har blitt innført i håp om å holde det nogenlunde under kontroll.
– Vi har kjøpt inn ekstra såper. Så vi har dobbelt opp med det, ikke bare på toaletter, men også på kjøkkenet. Folk som ikke bor på hotellet får ikke lov til å oppholde seg på fellesrommet vårt, sier landslagslege Petter Olberg til Adresseavisen.

– Katastrofe fra et medisinsk ståsted

Langrenns- og skiskyttertroppen, som er nærmest på virusutbruddet, blir ekstra skjermet. Ledere og utøvere som ikke bor på det samme hotellet som utøverne får heller ikke lov til å spise sammen med de.
– Får vi det inn i leiren, blir det fullstendig krise. Det er katastrofe fra et idrettsmedisinsk ståsted å få dette inn i en tropp. Det er det verste som kan skje, sier Olberg.
Cirka fire mil unna befinner fartslaget i alpintroppen seg. Foreløpig har ikke leiren oppe i fjellene blitt berørt, men de følger med på utviklingen og tar sine forhåndsregler de med.
– Det er jo 400-500 stykker som bor her oppe også, og vi er i kontakt med mye folk. Det viktigste er å holde et normalt fokus som vi har på slik forebygging. Så får vi se hvordan dette går, forteller alpinsjef Claus Ryste til NRK.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36