PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Etter å ha sett tittelforsvareren fra Sotsji-OL i 2014 gå inn til en smertefull femteplass, var det en svært skuffet svenske smøresjef som måtte forklare seg etter stafettfadesen.
– Det er en skuffende dag for Sverige, absolutt. Først og fremst må jeg be om unnskyldning til løperne, som ikke får vist hvor dyktige de er. Også får man be om unnskyldning til det svenske og det norske folk for at vi ikke kan by opp til kamp, sier en tydelig preget Urban Nilsson til Eurosport.no
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22
– Vi er en bra gjeng og skal ikke havne så langt ned. Men som jeg sa til svensk TV, man får be om unnskyldning for en sånn her dag og håpe at det ikke skjer igjen. Så får man lære av det, sier han.

– En tung dag

På herrenes langrensstafett for fire år siden var det Norge som smørte seg bort fra medaljekampen – nå var det Sveriges tur.
Slik er det i toppidretten, innrømmer Nilsson, som helst skulle sett at smørebommen ikke kom i et så viktig løp.
– Nei, det er kjedelig at det skjer i et mesterskap. Vår jobb og de norske smørernes jobb er å få i stand konkurransedyktige ski. I går på kvinnenes stafett var det en fantatisk fight - det var fantastisk idrett - men i dag var vi ikke i nærheten. Det tar jeg en stor del av skylden for, meddeler Nilsson, som håper å rette opp noe av inntrykket fremover i mesterskapet.
– Det går opp og ned. Akkurat nå er det en tung dag og en dårlig dag på jobben. Vi får ta en fridag i morgen, så håper vi å by opp til kamp på sprintstafetten, sier han.

Kontrastenes dag

Norge, derimot, hadde alt annet enn dårlige ski på søndagens 4x10 kilometer stafett. Spesielt på de to fristilsetappene fikk vi betalt for timene smøreteamet legger ned for sine løpere.
– De legger ned så utrolig mye tid for at vi skal få til det vi gjør. Johannes hadde tett opp mot verdens beste ski, og det må man ha for å klare OL-gull, sa Skofterud i sin hyllest etter at Norge sikret sin første medalje av edleste valør i stafett siden Salt Lake City i 2002.
Også Johannes Høsflot Klæbo, som på sin sistedel av etappen ség i fra russiske Denis Spitsov inn mot oppløpet, takker smøreteamet for å ha gitt de norske utøverne best mulig utgangspunkt.
– Jeg hadde helt utrolige ski. Det fungerte godt, og jeg fikk de meterne jeg trengte. Da var det bare å holde seg på beina og «cruise» inn til seier. Det var kult, sa den nybakte gullvinneren, etter å ha bært med seg det norske flagget over målstreken og inn til sitt andre olympiske gull.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22