PYEONGCHANG (Eurosport.no): Tirsdag formiddag avslørte landslagstrener Roar Hjelmeset at Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla utgjør Norges lag på kvinnenes lagsprint onsdag. Der skal de forsøke å forsvare OL-gullet fra Sotsji i 2014, hvor Ingvild Flugstad Østberg var Bjørgens makker.
Eurosports langrennsekspert Vibeke Skofterud er enig i valget av løpere, men mener ikke at den norske duoen er favoritter til å gjenta bedriften i PyeongChang.
Det stempelet er det våre naboer som får.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
– Svenskene er favoritter, men vi har et veldig godt lag. Både Maiken og Marit er i form, de har begge tatt individuelle medaljer så langt og er begge bra kapasitetsløpere. Jeg synes lagoppstillingen ser bra ut, sier Skofterud.
Likevel er ikke den tidligere landslagsløperen overbevist om at rekkefølgen på de utvalgte er riktig.
Falla, som får ansvaret med å gå ankeretappen, ble satt ordentlig på plass av Stina Nilsson i den individuelle sprintfinalen. På lagsprinten møtes de etter all sannsynlighet igjen.
Bjørgen gjorde på sin side kort prosess med Nilsson på den siste etappen på stafetten.
– Det er et lite usikkerhetsmoment der. Nilsson har vært sterkest gjennom hele sesongen i sprintene. Det vi kanskje må håpe på er at Marit gir Maiken et lite forsprang. Fordi får vi Maiken og Stina likt inn på oppløpet, stiller svenskene sterkest, påpeker Skofterud.
På herresiden er Eurosports ekspert mindre bekymret. Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo må finne seg i å være favoritter til å hente hjem gullet.
– De er i mine øyne det mest komplette laget på herresiden. Martin har utrolig bra kapasitet, og har i tillegg trent mye sprint. Johannes har også kapasiteten i tillegg til avslutningsegenskaper i særklasse. Likevel er det fort 5-6 nasjoner som kan ende opp med å kjempe om gullet.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36