Populære sporter
All sport
Vis alt

1200 sendt hjem etter virusutbrudd i OL – nå innfører Norge hilseforbud

Oppdatert 07/02/2018 klokken 13:55 GMT+1

Det norske støtteapparatet tør ikke ta noen sjanser etter at noroviruset har spredt seg i OL-byen to dager før mesterskapet starter.

langrenn

Foto: Scanpix

PYEONGCHANG (Eurosport.no): Det norske støtteapparetet er i høy beredskap etter at et omgangssykevirus har rammet OL-byen PyeongChang.
Eurosport.no har de siste dagene vært i dialog med den norske landslagssledelsen for å lage saker og TV-innslag på det norske utøverhotellet. Men etter virusutbruddet tør ikke det norske apparatet ta noen sjanser for å unngå smitte blant utøverne.

41 rammet av viruset

Onsdag formiddag, koreansk tid, fikk Eurosport.no beskjed om at avtalene ikke kan gjennomføres på grunn av situasjonen med viruset. Det norske støtteapparatet lar ikke noen andre enn dem selv oppholde seg på hotellet og de områdene de norske utøverne bor. De ønsker å vente noen dager frem til situasjonen er under kontroll.
Hele 1200 vakter er sendt bort fra OL-området etter at det ble oppdaget at flere hundre personer i området er smittet av noroviruset, opplyste OL-arrangørene selv tirsdag. 41 av disse skal være rammet av oppkast og diaré.
– De 1200 sikkerhetsvaktene ble tatt ut av tjeneste. De er erstattet av 900 soldater, sa arrangøren til AFP.
Ingen av de norske utøverne skal i skrivende stund være smittet av viruset.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
picture

Her er soldatene på plass i PyeongChang for å erstatte funksjonærene som har blitt sendt hjem.

Foto: Eurosport

Svært smittsomt

Norovirus er svært smittsomt mellom mennesker og kan smitte også via mat og drikke. Håndhygene er alfa og omega for å unngå spredning av smitten.
– Vi har kjøpt inn ekstra såpe. Så vi har dobbelt opp med det, ikke bare på toaletter, men også på kjøkkenet. Folk som ikke bor på hotellet får ikke lov til å oppholde seg på fellesrommet vårt, har landslagslege Petter Olberg uttalt til Adresseavisen.
Han beskriver situasjonen som kritisk og at det å få et slikt virus inn i den norske troppen er noe av det verste som kan skje under et OL.

Håndhygiene

– I går trodde vi at det var 1200 som hadde blitt syke, nå har vi fått vite at det er 41, men at 1200 er sendt hjem. Da gikk alarmen litt her og vi satte igang tiltak i den norske troppen, sier Mona Kjeldsberg i Olympiatoppen til Eurosport.no.
Tiltakene hun henviser til er håndvask med vann og såpe, som hun understreker er det viktigste. I tillegg bruker den norske troppen håndssprit og man forsøker å holde avstand mellom de ulike leirene. Utøverne har også fått hilseforbud når de møter på presse og andre personer som ikke er i troppen.
– Nå har vi roet oss litt ned og vi håper å gå tilbake til gamle rutiner i morgen, forklarer Kjeldsberg.
Hun skryter av arrangøren som tok ut funksjonærene som både har blitt smittet og som kan ha blitt smittet svært raskt og satte inn soldater i stedet.
(NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame